Політика

В Житомирі рух «Чесно» розказав як буде сприяти очищенню майбутньої Верховної Ради

19 December 2011, 16:30

19 грудня в Житомирі відбулася презентація громадського руху «Чесно». Як зазначив Олег Рибачук, це перша робоча презентація, представлена в регіонах. Після Житомира громадський рух презентують і в інших містах України, адже своєю діяльністю вони планують охопити всю країну.

Метою діяльності громадської організації є активізація суспільства для очищення майбутнього парламенту від недостойних кандидатів.

Презентуючи новостворений рух, Світлана Заліжчук зазначила, що він є аполітичним і не планує в подальшому перетворитися в партію для участі у виборах.

Рух «Чесно» створив шість критеріїв, за якими аналізуватимуть депутатів та кандидатів на мандат. Якщо хтось не відповідатиме цим критеріям, організація вимагатиме не подавати даного кандидата в списках на вибори. Списки людей, які відповідатимуть заданим критеріям, під назвою «чеснометр», будуть оприлюднені на сайті організації.

Шість критеріїв перевірки:

Відсутність фактів порушення прав і свобод людини

Незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців

Непричетність до корупційних дій

Відповідність задекларованих доходів та майна способу життя

Особисте голосування в парламенті

Відвідання не менше 75% засідань Верховної ради України

«1 крок – це перевірка нинішніх депутатів верховної Ради на відповідність критеріїв, 2 крок – майбутніх кандидатів по мажоритарним округам. Наша мета – очистити парламент від недостойних людей», - повідомила Світлана Заліжчук.

Представники громадського руху «Чесно» сподіваються на популяризацію свого проекту, який на думку засновників матиме суттєвий вплив на депутатів.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі