Політика

Депутат Житомирської облради Зубко: Влада створює законодавчі передумови для спекуляцій землею

22 December 2011, 14:25

Про вимогу до провладної більшості не проштовхувати псевдо реформу земельного законодавства, а провести повну інвентаризацію земель та прийняти закон про загальнодержавну програму розвитку сільських місцевостей заявив 22 грудня на своїй прес-конференції голова Житомирської обласної організації «Фронту Змін» Геннадій Зубко.

«Єдиними доцільними змінами в земельному законодавстві є продовження мораторію на продаж сільськогосподарських угідь до 2014 року. До цього часу потрібно провести повну інвентаризацію земель та прийняти закон про загальнодержавну програму соціально-економічного та культурного розвитку сільських місцевостей», - сказав Геннадій Зубко з приводу ухвалення в першому читанні провладною більшістю в парламенті законопроекту про ринок землі.

За словами депутата обласної ради, завданнями справжньої земельної реформи в Україні мають стати не розпродаж земель сільськогосподарського призначення, як того прагне влада, а підвищення продуктивності сільськогосподарського виробництва та конкурентоспроможності продукції на світовому ринку.

«Влада під гаслами земельної реформи хоче створити законодавчі передумови для мільярдних спекуляцій національним добром - землею. Результатом цього буде повна руйнація інфраструктури та зубожіння в селах, і, як наслідок, стрімка урбанізація населення в державі», - сказав Геннадій Зубко.

За його словами, у «Фронті Змін» напрацювали законодавчі пропозиції, які забезпечать проведення земельної реформи в інтересах українського народу. Проте, провладну парламентську більшість реформа в інтересах українських аграріїв не цікавить.

«Фронт Змін» виступає проти урядового законопроекту «Про ринок земель», який намагається протягнути через парламент влада. Арсеній Яценюк ініціював ряд пропозицій до другого читання закону про ринок земель і ми вимагаємо, щоб їх врахувала Верховна Рада»,- підсумував сказане Геннадій Зубко.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі