Суспільство

В Житомирській області міліють річки, але до «мертвого» рівня ще далеко

10 January 2012, 16:40

В Житомирській області впав рівень грунтових вод. Річки області суттєво поміліли, в деяких селах в криницях зникає вода.

«В річках Житомирської області дійсно впав рівень води. Але загрози водопостачанню населення немає. Водозабори Житомирської області працюють в звичному режимі. Води вистачає. До «мертвого» рівня, тобто до позначки, коли об’єм води критично малий і її не можна вже використовувати з цієї річки, ми поки не наближаємося», - повідомив Житомир.info Валентин Молодецький, заступник начальника Житомирського обласного управління водних ресурсів.

Заступник начальника управління водних ресурсів зазначив, що цього року ситуація гірша, ніж зазвичай, але не катастрофічна. Пересихають лише маленькі рівчаки, в яких вода зникає щороку. На весні вони знову наповняться.

Зникнення води в криницях Валентин Молодецький пояснює тим, що рівень грунтових вод впав, залежно від району області він коливається від 70 см до 1,70-1,80 м. «Випадки зникнення води не масові, вода зникає лише у неглибоких криницях», - зазначив заступник начальника управління водних ресурсів.

Річка Тетерів в районі села Тригір’я

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі