Події

В Житомирській області чоловік помер після допиту в райвідділі міліції

22 February 2012, 15:50

Чоловік з Житомирщини помер після того, як відвідав відділок міліції. Судмедекспертиза дійшла висновку, що до смерті людини призвела травма голови та, як наслідок, крововилив у головний мозок. У міліції кажуть, що чоловіка і пальцем не торкалися. Так це, чи ні, намагаються з’ясувати родичі загиблого, які звернулися до прокуратури, - повідомляють журналісти «Надзвичайних новин» телеканалу ICTV.

Артурові Двірнику було 43 роки. Чоловік, який не мав хронічних хвороб, помер раптово. Судмедексперти заявили, що до смерті призвели крововилив у головний мозок та травма голови. Родичі підозрюють, що чоловіка смертельно побили в міліції. Вдень він був у слідчого на допиті, а вночі помер.

«Тоді він говорив, що йому довелось підписати «смертний вирок», щоб не бути калікою. Це його слова: Я підписав те, чого й близько не було і я не робив», - розповідає Лариса Морозова, мати загиблого.

Міліція підозрювала чоловіка в крадіжці каналізаційних люків у селі. До райвідділу Артура запрошували кілька разів. Спочатку він підписав зізнання, а пізніше, провівши власне розслідування, відмовився від підписаного. Власне це й потягло за собою подальші допити, каже мати померлого. Востаннє вона пішла до міліції разом з сином. Там Артура забрали до іншого кабінету, повертався він переляканим.

«Я його питаю, куди ти так поспішаєш? Він каже, йдемо звідси швидше, з цього «гестапо». Потім ми сіли в тролейбус, він увесь час тримався рукою за ліву сторону», - розказує мати Артура.

Вночі чоловіку стало зле, до приїзду швидкої він помер.

У міліції причетність до побоїв на тілі покійного категорично заперечують, а, навпаки, кажуть, що пропонували допомогу, бо побачили, що чоловік погано почувається.

«Я особисто з ним спілкувався. Я запитав, звідки у нього синець під оком. На що він відповів, що це сталося під час конфлікту зі своїми знайомими, з якими вони вживали спиртні напої. Вони посварилися і він таким чином отримав тілесні ушкодження голови. Тобто працівники міліції, це я вам точно можу стверджувати, в райвідділі його й пальцем не чіпали», - запевняє заступник начальника слідчого відділу Віктор Фещук.
Напередодні Артур і справді прийшов додому із синцем, пригадує мати, але стан його був нормальним і на біль у голові чоловік не скаржився.

За фактом смерті чоловіка міліція порушила кримінальну справу, триває досудове слідство. Також правоохоронці продовжують розшук осіб, причетних до крадіжки люків. Знайомі покійного й досі не можуть повірити у те, що це міг зробити саме Артур. Рідні ж хочуть дізнатися правду, хто ж все таки винен у його смерті. Люди вже написали заяву до прокуратури.

 

Як повідомили в прес-службі УМВС України в Житомирській області, 11 лютого до Житомирського райвідділу УМВС України в області надійшло повідомлення із районної лікарні про те, що цього ж дня близько 02.30 за місцем проживання було констатовано смерть жителя селища Гуйва, 1968 року народження.

Працівники міліції встановили, що 9 лютого близько 19.00 в селищі Гуйва, поблизу кафе-магазину в ході суперечки, яка виникла на ґрунті неприязних відносин, місцевий житель, 1984 року народження, наніс потерпілому удари кулаком в область голови, чим спричинив вищезгадані тілесні ушкодження. Встановлені очевидці та свідки події.

Відносно підозрюваної особи порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 121 (Тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Його було затримано, на даний час судом обрано запобіжний захід - підписка про невиїзд.

У прес-службі  УМВС України в Житомирській області підтверджують, що 10 лютого загиблий разом з матір’ю прибув до відділку міліції. Однак, оскільки він мав видимі ознаки алкогольного сп’яніння та скаржився на стан здоров’я, слідчий не змогла проводити слідчі дії та зобов’язала підозрюваного прибути наступного дня. Уночі чоловік помер.

«Жодні припущення окремих видань щодо причинного зв’язку між перебуванням чоловіка у райвідділі та його смертю є безпідставними», - зазначають у прес-службі УМВС України в Житомирській області.

Житомир.info за матеріалами Надзвичайних новин

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі