Суспільство

В Житомирській області до літа не можна рибалити. За порушення – штраф до 850 грн.

9 April 2012, 11:00

 В Житомирській області з  5 квітня 2012 року проводиться операція «Нерест».

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

У відповідності до Законів України: «Про охорону навколишнього природного середовища», «Тваринний світ», на період нересту риби і розмноження живих ресурсів у рибогосподарських водоймах рибальство забороняється.

Згідно Кодексу України про адміністративне правопорушення правил рибальства – тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від 34 до 170 грн. і попередження або накладення штрафу на  посадових осіб – від 170 до 510 грн. 

Грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову) тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 680 грн.  з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів на посадових  осіб -  від 510 до 850 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів.

За інформацією Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Житомирській області рибальство заборонене на  річках та їх притоках з 5 квітня по 25 травня, на водосховищах та ставках з 5 квітня по 14 червня, у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок, та інших водних об’єктів (в межах діяльності управління) з 5 квітня по 30 червня (включно). В даний період дозволяється любительське рибальство з берега однією вудкою з одним гачком та спінінгом.

Лов раків у водоймах, що підконтрольні управлінню з 5 квітня по 25 червня і з 20 липня по 10 вересня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі