Місто

В Житомирі церква просить у губернатора Рижука повернути їй приміщення краєзнавчого музею

23 May 2012, 16:05

 23 травня в Житомирі відбулася зустріч керівництва Житомирської області з керівниками релігійних організацій області.

На зустрічі Житомирський губернатор Сергій Рижук та голова обласної ради Йосип Запаловський обговорили з представниками організацій проблемні питання у сфері релігії.

На засіданні Сергій Рижук зазначив, що в області церквам повернули понад 200 релігійних споруд. Зокрема він підкреслив, що дуже важливою стала передача Хресто-Воздвиженського храму, адже він стояв понад 70 років без хрестів.

Сергій Рижук повідомив, що релігійні громади міста просять також повернути їм теперішній краєзнавчий музей.

«Я дуже уважно прочитав лист стосовно того, щоби передати і будівлю теперішнього краєзнавчого музею. Ми не відмовляємося і йдемо послідовно. Військкомат ми віддали релігійній громаді. Але там до цього часу так все і зависло. Ми не будемо розглядати питання негайного повернення краєзнавчого музею доки не буде наведено лад в колишньому військовому комісаріаті. Ми свій крок зробили – ви свій. Ми гарантуємо об’єктивний справедливий підхід», - зазначив Сергій Рижук

Також на засіданні губернатор зазначив, що релігійні організації разом з владою мають багато роботи. Зокрема це підготовка до осінньо-зимового періоду і забезпечення пожежної безпеки діяльності храмів, адже останнім часом з’являються повідомлення про те, що в області горять церкви. А також виховання населення, бо в Житомирській області все більше повідомлень про вбивства, грабежі, що свідчить про відсутність віри і богобоязні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі