Політика

Житомирян закликають прийти на мітинг, щоб захистити українську мову

12 June 2012, 15:34

13 червня в центрі Житомира пройде мітинг на захист української мови. Представники політичних партій і громадських організацій запрошуємо всіх, хто не байдужий до долі України, прийти о 16.00 на майдан Корольова.

Під час мітингу буде оприлюднене звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, народних депутатів України.

«У кінці травня 2012 р. на порядок денний засідання Верховної Ради України було винесено законопроект С. Ківалова та В. Колесніченка «Про засади державної мовної політики». Його розгляд у стінах Українського парламенту призвів до чергового протистояння народних депутатів, що вочевидь відображає неоднозначність сприйняття цього документа в українському суспільстві. Однак  5 червня цей відверто антиукраїнський законопроект було прийнято в першому читанні.

У разі впровадження законопроекту Ківалова-Колесніченка політичні наслідки такого рішення будуть катастрофічними для України, стануть постійним джерелом суспільної нестабільності  й загрозою державній цілісності України.

Закликаємо народних депутатів зняти цей законопроект з подальшого розгляду, оскільки він: суперечить 10 статті Конституції України; не отримав схвалення українських та закордонних експертів; несе загрозу функціонуванню української мови як єдиної  державної і розколює українське суспільство; орієнтований на законодавче закріплення мови лише однієї національної меншини – російської; поглиблює політичну  кризу і заплямовує репутацію країни в очах світового співтовариства», - йдеться у зверненні.

У Житомирському штабі об’єднаної опозиції Житомир.info запевнили, що акція 13 червня на площі Королева проходитиме під національними прапорами.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно в Житомирі з’явилися листівки ВО «Свобода» на захист української мови із закривавленими ножицями та розрізаним навпіл язиком.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі