Суспільство

Тисячі паломників прибули до Житомирської області на річницю коронації Ікони Матері Божої Бердичівської

23 July 2012, 16:14

22 липня в Бердичеві відбулась урочиста літургія з нагоди 256 річниці коронації Ікони Матері Божої Бердичівської, - повідомляє сайт РІО Бердичів.

Цими вихідними Бердичів вкотре перетворився на центр паломництва для усіх християн римо-католицького обряду, які приїхали сюди, щоб вклонитися і помолитися перед святим образом Матері Божої Бердичівської. Знаходячись у стінах Кляштору Босих Кармелітів, ікона вже багато років оберігає Бердичів та усіх його мешканців. 

Щороку тисячі прочан здійснюють паломництво до Бердичівської святині і з роками охочих стає все більше. А цей рік став особливим, адже у червні було відкрито та проголошено національною святинею Верхній Храм Санктуарію Матері Божої Бердичівської, тому цікавість до міста та святині, яка в ньому зберігається, значно зросла. Саме на цьому неодноразово наголошували на Урочистій Літургії з нагоди 256 річниці коронації Ікони Матері Божої Бердичівської, що пройшла на площі перед кляштором 22 липня. 

На свято такого рівня прибула значна кількість гостей, архієпископів і єпископів та паломників не лише з різних куточків України, а й інших держав, зокрема, з Росії, Білорусі, Молдови, Польщі, Італії, Іспанії та Сполучених Штатів Америки.

Розпочав святкову літургію настоятель Кляштору Босих Кармелітів отець Бенедикт Крок.

По завершенню літургії Ікону Матері Божої Бердичівської винесли на її почесне місце до Верхнього Храму Санктуарію. Паломники супроводжували цей процес оплесками.

Житомир.info за матеріалами РІО Бердичів

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі