Суспільство

Клініка «Медібор» дбає про здоров’я жінок: протягом вересня житомирянки можуть пройти безкоштовну кольпоскопію

6 September 2012, 09:53

5 вересня в Житомирі клініка «Медібор» в рамках міжнародної програми «Здоров’я жінок України» презентувала соціальну ініціативу «Збережемо здоров’я жінок разом!».

Міжнародна просвітницька програма «Здоров’я жінок України» та Житомирська облдержадміністрація підписали угоду про партнерство. В рамках цієї співпраці запланований ряд заходів, спрямованих на збереження репродуктивних функцій жінок та чоловіків.

З огляду на це клініка «Медібор» пропонує свій соціальний внесок в справу збереження здоров’я жінок та ранньої діагностики патологій шийки матки.

Протягом вересня клініка «Медібор» буде проводити безкоштовну кольпоскопію, як окреме гінекологічне обстеження жінок, яке дасть можливість виявити запальну патологію на ранніх етапах та попередити виникнення такого захворювання, як рак шийки матки. Керівництво клініки «Медібор» запевняє, якщо ініціатива виявиться затребуваною, буде розглянуто питання про продовження добровільної ініціативи.

«Ми пропонуємо проведення безкоштовного діагностичного обстеження – кольпоскопій, що дають змогу оглянути шийку матки за допомогою спеціального обладнання – кольпоскопу, який є своєрідним відеомікроскопом зі спеціальними функціями», - повідомила директор медичного центру «Медібор» Оксана Черножукова.

Колектив клініки одноголосно підтримав дану ініціативу, оскільки знайомий з проблемою раку шийки матки не лише зі статистичних даних, а й з власного досвіду діагностування цього захворювання.

Нажаль в Житомирській області спостерігається тенденція до збільшення патологій шийки матки, збільшилась і кількість діагностування крайніх стадій раку.

«Засмучує, що рак шийки матки – це те захворювання, яке реально діагностувати на ранніх стадіях розвитку, коли його можна і треба вилікувати. Але основною причиною такої сумної статистики в Житомирській області стає байдуже ставлення жінок до свого здоров’я та ігнорування необхідності регулярного відвідування гінеколога. Як правило, патології та рак шийки матки діагностуються в тих випадках, коли жінки не проходять огляд протягом 3 і більше років», - зазначила Оксана Черножукова.

Для реалізації запланованої соціальної ініціативи в клініці «Медібор» є все необхідне діагностичне обладнання, досвідчені спеціалісти високої кваліфікації. Тим більше, що клініка «Медібор» спеціалізується саме на гінекологічній допомозі жінкам.

«Найчастіше злоякісні утворення виникають на фоні таких передракових станів, як ерозія, дисплазія, рубцеві зміни шийки матки. Для того, щоб ці захворювання перейшли в рак потрібно щонайменше 6 років. За цей час при уважному ставленні до себе, при регулярному відвідуванні лікаря та при умові того, що лікар має можливість провести кольпоскопію, ми можемо забути про такий діагноз як рак шийки матки. Тому дуже прикро, що, маючи усе необхідне, ми продовжуємо мати діло з вкрай занедбаними випадками даного захворювання», - зазначила лікар, акушер-гінеколог, провідний спеціаліст клініки «Медібор» Руслана Вовк.

Кольпоскопія – це безболісний та безконтактний спосіб виявлення злоякісних утворень на ранніх стадіях розвитку, що досягається завдяки 30-разовому збільшенню та потужному освітленню зони обстеження.

«Кожного дня від раку шийки матки в Україні помирає 6 жінок. На сьогоднішній день уявити життя без мобільного телефону неможливо, так само неможливо уявити повне гінекологічне обстеження без кольпоскопії. Кольпоскопія – це дуже інформативний метод, який дає можливість провести повну ревізію слизової шийки матки та піхви, що зробити неозброєним оком неможливо. В нашій клініці є найсучасніші кольпоскопи, які оперативно надають зображення на монітор комп’ютера, щоб зробити достовірні висновки лікарю та продемонструвати пацієнту зміни організму», - розповіла Лілія Карпишина, лікар, акушер-гінеколог, провідний спеціаліст клініки «Медібор».

Обстеження, яке раніше робилося лише платно, або за направленням лікарів, протягом місяця можна буде зробити абсолютно безкоштовно і без спеціального направлення. Потрібно лише зателефонувати до клініки «Медібор» та записатися на кольпоскопію.

Клініка «Медібор»: 437-888, 445-145

м. Житомир, вул. В. Бердичівська, 47

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі