Події

У Бердичеві чоловік вигнав дружину з двома дітьми з квартири. Справою займається міліція

5 October 2012, 17:39

У Бердичеві Житомирської області чоловік вигнав з дому колишню дружину та двох спільних дітей: 17-рячного сина та 3-річну дочку. Люди живуть на вулиці, на ночівлю ходять до сусідів. У міліції допомогти хочуть, проте, кажуть, це не так просто, бо жінка не є власницею квартири, хоча і вона, і діти в ній прописані, - розповідають журналісти «Надзвичайних новин».

Кілька днів тому Тамілу та двох дітей вигнав з дому рідний батько. За словами жінки, вони з Валерієм розлучені. Він, начебто, понад рік жив окремо, а вона з дітьми лишилася у його квартирі. Тепер чоловік повернувся і вказав родині на двері. Спершу вигнав Тамілу, слідом за нею пішли і діти: 17-річний син і 3-річна дочка.

«Мене чоловік вигнав з хати. Я сиділа на вулиці до 12 години. Потім мене сусідка пожаліла і забрала до себе. Згодом подзвонив син і сказав, що прийшла бабуся і їх теж вигнала з дому», - скаржиться Таміла.

Син Ігор розповідає, що батько та бабуся не відчиняють їм двері, щоб забрати хоча б необхідні речі: білизну, сезонний одяг. Хлопець пропускає навчання, оскільки не має зошитів та підручників.

Дізнатися у самого Валерія, де, на його думку, має жити його ж родина, журналістам не вдалося.

Таміла каже, порозумітися з колишніми родичами їй не вдається. Вони не йдуть на контакт і перейматися долею дітей не збираються. Тому жінка змушена була звернутися до міліції та служби у справах дітей.

«Ми звернулися в опікунську раду. Там пообіцяли допомогти, але поки це все буде робитись нам немає, де подітись», - розповідає Таміла.

Начальник служби у справах дітей каже, що провели з чоловіком бесіду і він сказав, що не проти, щоб діти жили в його квартирі.

«Він нам пояснив, що жодних претензій по відношенню до дітей він не пред’являв. Він згоден на те, аби діти проживали у квартирі, яка належить йому на правах користування, та не буде чинити перешкод для їхнього проживання», - розповідає начальник служби у справах дітей Наталія Омельянчук.

Однак, яким чином 3-річна дитина буде обходитись без матері, батько пояснити не зумів.

Юристи ж впевнені, що дії чоловіка можна кваліфікувати згідно кримінального кодексу. Постраждалій стороні радять звертатися до суду.

«Згідно норм чинного законодавства дії даного чоловіка можна кваліфікувати, як самоуправство. Дане питання жінці та дітям треба вирішувати в цивільному порядку. Тобто подавати до суду і вимагати вселення на правах користування», - пояснює юрист.

Такої ж думки дотримуються і в міліції. Правоохоронці проводять перевірку та вирішують питання про притягнення чоловіка до кримінальної або адміністративної відповідальності. У міліції з’ясували, що квартира належить виключно чоловіку, але дружина і діти у ній прописані.

«На даний час проводиться перевірка. І вже за висновками цих матеріалів буде ясно, чи притягувати чоловіка до кримінальної, чи адміністративної відповідальності», - повідомив начальник сектора дільничних інспекторів міліції Бердичівського міськрайонного відділу УМВС Олександр Велімовський. 

Відеосюжет можна переглянути на сайті «Надзвичайних новин».

Житомир.info за матеріалами «Надзвичайних новин»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі