Політика

Борис Тарасюк: В офшорні зони виводять по 3 мільярди щомісяця, а пенсії збільшили на 12 грн. Це знущання!

9 October 2012, 15:05

 Колишній міністр закордонних справ України, лідер Народного Руху Борис Тарасюк народився в селищі Романів Житомирської області.

8 жовтня Борис Іванович завітав на малу батьківщину передовсім як опозиційний політик, один із лідерів Об’єднаної опозиції «Батьківщина». Приїхав, щоб нагадати, що втратила й продовжує втрачати країна за роки правління нинішньої влади, й показати єдино можливий шлях до порятунку.

«Мені, як професійному дипломату, як громадянину, боляче чути що і як сьогодні говорять про Україну. Наша країна перебуває в міжнародній ізоляції. Лише факти. За 2012 рік Януковича не підтримали в жодній із європейських країн. Він запросив двадцять президентів на Ялтинську конференцію – шістнадцять із них відмовились. Всі авторитетні міжнародні організації, включаючи Європейський парламент, прийняли гостро критичні резолюції щодо дій нинішньої української влади», – відзначив Тарасюк.

І це «досягнення» лише перших років перебування при владі Януковича! Але проблеми нинішньої влади на зовнішньополітичній арені – лише відголос того, що вона грабує й знищує власний народ усередині країни.

«Кілька родин відбирають в України мільярди. За два роки в офшорні зони виведено 53 мільярди доларів! По три мільярди щомісяця. Це більше, ніж річний бюджет країни. А звичайним громадянам кидають по кілька гривень. Пенсії збільшили на 12 гривень. Це знущання! Українські мільярдери за роки перебування Януковича при владі збільшили статки у 3-4 рази. Син Януковича за ці роки став одним із найбагатших людей України. Найдорожчий гелікоптер – у нашого президента», – розповідає Тарасюк.

Щоб позбутися людям треба скористатися своїм правом голосу, прийти на вибори й замінити цю владу. Вибір є.

«Об’єднана опозиція встановить прожитковий мінімум у розмірі 2400 гривень. Збільшить до рівня цивілізованих країн заробітну плату лікарям і вчителям. Тут дуже простий розрахунок: без цього нас у Європу не приймуть, інтеграція України до кола найрозвиненіших країн світу без цього неможлива. В Об’єднаної опозиції вже готові 80 законопроектів, які мають змінити наше життя», – наголосив лідер Народного Руху.

Водночас він зазначив, що Янукович і його команда традиційно готує фальсифікації.

«Авторитетні українські організації – «Опора», Комітет виборців України – заявляють про численні порушення, понад 90% яких – з боку Партії регіонів. Міжнародні спостерігачі занепокоєні. Дуже серйозне використання адмінресурсу на користь кандидатів від влади, особливо у вас на Житомирщині, в 65-ому окрузі. Влада давно визначилась, що тут має пройти Володимир Литвин. Бо він їй вірно служив усі ці роки», – відзначив Тарасюк і закликав мешканців Житомирщини голосувати за єдиного опозиційного кандидата в 65-ому окрузі Віталія Француза. 

Прес-служба кандидата в народні депутати України Віталія Француза

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі