Політика

У Бердичеві київські спеціалісти «Центру серця» під час обстеження врятували життя чоловіку

15 October 2012, 14:29

Днями в Бердичеві проходила акція «Перевір своє серце». З 1 жовтня в Андрушівському, Ружинському, Попільнянському, Бердичівському районах та місті Бердичеві кращі фахівці Київського міського «Центру серця» проводять безкоштовні обстеження для визначення ризику серцево-судинних захворювань усім бажаючим.

Акція ініційована Святославом Піскуном, кандидатом у народні депутати України, з метою зменшення серцево-судинних захворювань та кількості їх ускладнень. Адже статистика свідчить про те, що саме ці захворювання стають однією з причин смертей сотень тисяч наших співвітчизників щороку.

В Бердичеві під час акції, що проходила в обласному госпіталі для ветеранів Великої Вітчизняної війни, в четвер, 11 жовтня, київські спеціалісти «Центру серця» боролись за життя 58-ми річного бердичівлянина просто на прийомі. Чоловіку, що прийшов обстежитись, стало зле просто під час ультразвукового обстеження серця, тож медики від діагностики перейшли до рішучих дій. Пацієнта з діагнозом інфаркт міокарда було негайно доставлено в операційну і прооперовано.

За словами Віктора Сичова, лікаря кардіолога київського міського «Центру серця», пацієнту провели стентування передньої міжшлуночкової артерії, а вже за даний час його стан стабілізувався і загроза життю минула.

«Йому потрібен місяць на відновлення після інфаркту, а тоді вже можна буде подумати про ще одну операцію», - повідомив медик.

Загалом такі акції потрібні для людей, оскільки, як було сказано вище, більша частина людей навіть і не підозрюють про свої захворювання, часом, списуючи все на втому. Крім того, на думку київських фахівців, в медицині бракує зв'язку між пацієнтами і лікарями.

«У нашій країні, здавалось б, і спеціалістів-кардіологів вистачає, і діагнози ставляться вірно, але з людьми, фактично, ніхто не розмовляє. Тобто, їм, прописуючи ліки та ставлячи діагнози, не пояснюють, що і як робити, тож ми намагаємось спрямувати їх на правильний шлях», - розповів пан Сичов.

Під кабінетом, де проходить обстеження, зібралось чимало людей різного віку, адже від серцево-судинних захворювань ніхто в наш час не застрахований. А вчасно виявлене захворювання легше лікувати.

Прес-служба кандидата в народні депутати України Святослава Піскуна

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі