Політика

Екс-міністра юстиції Оніщука треба вчити юридичній грамоті

25 October 2012, 15:12

 23.10.2012 р.  прес-службою екс-міністра юстиції М.Оніщука на сайті «Рупор Житомира»  було звинувачено мене,  як видавця газети  «Час вибору», яка симпатизує лідеру виборчих перегонів в окрузі № 66 доктору юридичних наук, професору, академіку Національної академії  правових наук України Віталію Журавському, у розповсюдженні  начеб-то недостовірної інформації.

Суть полягає в наступному: 20.10.2012 р. Малинським райсудом Житомирської області було прийнято постанову про відмову в задоволенні позовних вимог кандидату у народні депутати  України від політичної партії «Наша Україна» в загальномандатному виборчому окрузі М. Оніщуку до газети «Час вибору» за безпідставністю вимог.

Відповідно до ст. 172 Кодексу адміністративного судочинства України  позивач мав право у 2-х денний термін подати апеляційну скаргу на  це судове рішення.

Як з’ясувалося, апеляційна скарга Оніщука М.В. була направлена ним по пошті 22.10.2012 р.  і надійшла до суду лише 24.10.2012 р. А тому, відповідно до ухвали Житомирського апеляційного адміністративного суду від 24.10.2012 р.  апеляційна скарга Оніщука М.В. залишилася без розгляду.

Що ж, будемо навчати екс-міністра юстиції Оніщука М.В. нормам процесуального законодавства:

Відповідно до ч.1 ст.179 вказаного вище Кодекса на обчислення строків, встановлених статтями 172-177 цього Кодексу (а це по справам щодо виборчого процесу) не поширюються правила частин другої – десятої ст. 103 цього Кодексу», на яку  так впевнено посилався Оніщук М.В. у своїй статті.

Отож, екс-міністре юстиції М. В. Оніщук, якби Ви прийшли пішки до суду, то не отримали б «ляпаса».

 Ваша поведінка в численних судових засіданнях проти вільної  газети «Час вибору» показала Ваш низькій рівень юридичної кваліфікації.

Як же Ви керували міністерством юстиції, просто диву даюсь. Вчіться пане екс-міністре, це Вам  явно не завадить…

Засновник-видавець газети «Час вибору» В.В. Даниленко

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі