Суспільство

«Лазер» на варті жіночого здоров'я

5 November 2012, 11:17

Колись слово «лазер» асоціювалось зі світом фантастики і далеким майбутнім. Майбутнє настало. Лазер впевнено увійшов в практичну медицину. Сьогодні ми поговоримо про використання лазерної терапії в гінекології. Адже тепер, визнаний в усьому світі, метод лікування патологій шийки матки доступний і в Житомирі.

Лікування захворювань шийки матки повинно бути своєчасним і ефективним, у зв'язку з потенційним ризиком злоякісної трансформації.

Сьогодні думку експерта з цього приводу ми почуємо від лікаря акушера-гінеколога вищої категорії клініки «Медібор» Карпишиної Лілії Володимирівни.

Чому саме лазер?

Є цілий ряд причин, з яких лікарі усього світу обирають саме метод лазерної вапоризації для лікування патологій шийки матки:

·         цей метод показує високу ефективність там, де безсилі інші методи лікування (кріодеструкція, коагуляція, радіохвильове лікування) або їх використання неможливе (наприклад, при дисплазії або лейкоплакії шийки матки з великою ділянкою ураження);

·         процедура практично безболісна, триває близько 30 хвилин;

·         тонко сфокусований промінь лазера можна точно, під контролем кольпоскопа, направити в зону патології, що гарантує «ювелірну роботу» (видалення лише ушкоджених тканин, навіть якщо це ділянка 0,5 мм);

·         під впливом лазерного променя «закриваються» лімфатичні судини, що значно скорочує післяопераційні набряки;

·         разом з видаленням пошкоджених тканин відбувається їх коагуляція, тобто на ділянці вапоризації «закриваються» дрібні кров'яні судини, що робить втручання практично безкровним;

·         відсутність грубих рубців після хірургічного лікування лазером дає можливість використовувати його для лікування патологій шийки матки у молодих  пацієнток, які ще не народжували (таке втручання в майбутньому ніяк не впливає на вагітність і пологи);

·         немає тривалих виділень і дискомфорту, тому жінка має можливість швидше повернутися до звичайного ритму життя, має менший період статевого утримання та інших обмежень.

Як проходить лікування методом лазера у Вас в клініці?

В обов'язковому порядку на першому етапі визначаються і усуваються причини, що викликали патологію.

Потім відбувається другий етап лікування — руйнування вогнища хвороби. Важливо, що вплив лазера забезпечує радикальне руйнування патологічного вогнища на шийці матки тільки в межах здорових тканин. Тому метод гарантує швидке одужання із збереженням специфічних функцій жіночого організму — менструальної, сексуальної, репродуктивної.

Залишилося повідомити, що для зручності наших пацієнток, прийоми ведуться за попереднім записом. Лазерна вапоризація проводиться амбулаторно (без госпіталізації) під місцевим знеболенням.

Метод з успіхом застосовують у всіх спеціалізованих гінекологічних медичних центрах Європи. У Житомирі сьогодні його можуть запропонувати лише у клініці «Медібор».

Детальна інформація на офіційному сайті клініки «Медібор» 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі