Суспільство

На присадибній ділянці в Житомирській області знайшли останки солдатів, які загинули в грудні 43-го року

12 November 2012, 15:39

 Останки чотирьох солдатів, які обороняли залізничну станцію Чоповичі Малинського району Житомирської області 19-25 грудня 1943 року, знайшли на присадибній ділянці однієї із жительок села Пристанційне.

 Останки розкопали члени Всеукраїнської громадської організації «Закінчимо війну». За словами селищного голови Анатолія Іваненка, перепоховати їх планують у травні 2013 року.

Прах ще чотирьох радянських солдатів знайшли у Малині.

 «У жовтні члени обласної громадської історико-патріотичної організації «Пошук» під час проведення розкопок у мікрорайоні ПМК та залізничного вокзалу у Малині знайшли прах чотирьох солдатів. У двох із них були при собі військові медальйони. Інформацію про одного із солдатів ми встановили. Ним виявився житель села Середня Ія Пестречинського району (Росія) Михайло Андрійович Багатов, 1919 року народження. Є ймовірність, що саме в цих місцях зосереджувалась лінія оборони п'ятої армії генерала Михайла Потапова, яка входила до складу Південно-Західного фронту і обороняла від ворога міста Ковель, Дубно, Рівне, Житомир. Тому розкопки тут ще триватимуть», - розповів керівник філії організації «Пошук» в Малині Олександр Мельник.

Перепоховати прах солдатів планують на День Перемоги.

«Від імені виконкому міської ради ми надіслали офіційний лист керівникам Пестречинського району з повідомленням про знахідку земляка, а також проханням відгукнутись рідних і близьких солдата, який поліг на полі бою, визволяючи Малин від ворога. Наразі чекатимемо відповіді із Росії. Перепоховання праху радянських солдатів попередньо плануємо здійснити на День Перемоги», - повідомив заступник міського голови м. Малина Василь Тимошенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі