Місто

Через 100 років у приміщенні булочної Карла Шеделя на Михайлівській відкрилась кав'ярня "Львівська Брама"

16 January 2013, 17:07

У Житомирі на пішохідній вулиці Михайлівська відкрилася кав'ярня "Львівська Брама". У приміщенні на Михайлівській близько ста років тому була "Булочна Карла Шеделя", де пекли віденські тістечка.

За словами Людмили Зубко, яка є господинею закладу, вона в такий спосіб намагається перенести у Житомир неповторну культуру та атмосферу Львова.

Також вона зазначає, що приміщення, де відкрито "Львівську браму" має свою історію.

"У приміщенні близько 100 років назад працювала кондитерська житомирянина Карла Шеделя. Там пекли віденські тістечка. Кажуть, вони були найдорожчими у Житомирі, коштували вони 4 копійки, коли по всьому місту - 2 копійки", - каже Людмила Зубко.

15 січня на відкриття кав'ярні приїхали лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук та Андрій Худо, Голова ради директорів холдингу «ФЕСТ» (мережа концептуальних авторських ресторанів у Львові, таких, як «Криївка», «Мазох-cafe» «Гасова лямпа», «Львівська майстерня шоколаду» та інші).

Вакарчук був вражений, що у кав'ярні настільки влучно вдалося передати атмосферу Львова.

До речі,"Брама" - закритий проект. Сюди можуть увійти лише ті, хто має ключ.

"Сюди приходять за рекомендацією. Той хто порекомендував несе відповідальність за адекватність рекомендованого. Кожен сам відкриває і закриває за собою браму. У брамі кожен знає хто і від кого прийшов. Таким чином створюється своєрідне "дерево брами". Кожен ключник може порекомендувати лише 2 осіб, імена яких вносяться у спеціальну книгу. У всіх, хто в брамі спільні цінності, принципи, засади", - йдеться у меню "Брами".

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі