Економіка

Житомирське відділеня Антимонопольного комітету перевірить ринки медичних і ритуальних послуг

28 January 2013, 10:58

 Житомирське обласне відділення Антимонопольного комітету у подальшій роботі особливу увагу збираються приділяти ринкам платних медичних та ритуальних послуг.

 Про це  Житомир.info у прес-службі Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

 24 січня відбулася прес-конференція голови Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олександра Безсмертного, на якій були підведені підсумки роботи  відділення за 2012 рік.

 Голова відділення зазначив, що протягом минулого року було припинено 123 порушення законодавства про захист економічної конкуренції, що на 46 % більше ніж у минулому році.

 Було розглянуто 88 заяв громадян і підприємців про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, що на 76 % більше ніж у минулому році.

 Проведено 39 перевірок діяльності суб’єктів господарювання та органів місцевого самоврядування.

 Накладено штрафів на суму 2 млн. 66 тис. грн., сплачено – 1 млн. 317 тис. грн.

 Розмір штрафних санкцій, застосованих до порушників, збільшився на 26 %, а сплачених штрафів – більш ніж у 2 рази порівняно з минулим роком.

 Економічний ефект від припинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції для фізичних та юридичних осіб  склав понад 487 млн. грн., що на 46 % більше ніж у минулому році.

 З метою сприяння розвитку добросовісної конкуренції відділенням розглянуто 233 проекти рішень та розпоряджень органів влади та органів місцевого самоврядування.

 Для запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції внесено 66 рекомендацій та пропозицій суб’єктам господарювання та органам влади, органам місцевого самоврядування щодо обмеження монополізму, розвитку підприємництва і конкуренції, які ними враховано.

 В подальшій роботі відділення зосередить увагу на питаннях захисту конкуренції, перш за все, в життєво важливих сферах, а саме: на ринках платних медичних послуг, ритуальних послуг, послуг з проведення ветеринарно-санітарної експертизи продуктів тваринного та рослинного походження на агропродовольчих ринках, послуг, пов’язаних з наданням торгових місць для реалізації продовольчих та непродовольчих товарів та інших.

 Буде продовжено роботу щодо виявлення проявів недобросовісної конкуренції, контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції у сфері державних закупівель.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі