Місто

Панорами вулиць Житомира відтепер на Яндекс.Картах

29 January 2013, 13:27

Яндекс запустив панорами Житомира. Тепер будь-хто може віртуально прогулятися вулицями міста, відвідати нові місця та оглянути визначні пам’ятки. Наприклад, користувачі зможуть побачити пішохідний міст через річку Тетерів або Преображенський кафедральний собор, побувати на Соборній площі або подивитися на монумент Вічної Слави.

Відзнято практично весь центр, основні вулиці та пішохідні зони Житомира. Мешканці міста зможуть знайти на панорамах свої будинки та улюблені місця, а люди, які в Житомирі ніколи не були, отримають про нього повне уявлення. Посилання на знімок легко надіслати, наприклад, друзям з іншого міста. Панорами також допоможуть дізнатися, як виглядає незнайоме місце, або заздалегідь з’ясувати, чи є поруч з потрібною будівлею паркінг.

Зйомку Житомира в травні минулого року провели партнери Яндекса — «Компанія neq4». Панорамомобіль проїхав 143 кілометри і зробив майже 19 тисяч знімків, з яких вийшло 4708 кругових панорам. Вони доступні на maps.yandex.ua та в мобільній програмі Яндекс.Карти для iOS та Android. Крім Житомира, на сервісі можна побачити панорами ще 57 українських міст.

Панорами було запущено 10 вересня 2009 року як доповнення до сервісу Яндекс.Карти. Зйомка панорам проводиться в основному з автомобіля, а там, де проїхати на машині не можна, фотографи сідають на велосипед або просто переносять камеру вручну. Щоб відобразити на кругових панорамах ціле місто, потрібно зробити декілька тисяч знімків. Панорами для України з’явилися 18 березня 2010 року, а першим містом на них став Київ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі