Суспільство

Житомирська область – лідер за кількістю закритих книжкових магазинів і прилавків

5 February 2013, 10:13

 В Україні збільшилася кількість об'єктів книжкової торгівлі, однак в Житомирській області, навпаки, книжкових магазинів, кіосків та прилавків стало менше. За цим показником Житомирщина є лідером серед інших областей.

Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на прес-службу Державного комітету телебачення і радіомовлення.

Держкомтелерадіо України здійснив моніторинг виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про вимоги щодо функціонування об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією».

На початок 2013 року в Україні функціонує 9 125 об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією, у тому числі 1 517 книжкових магазинів та 7 608 книжкових кіосків та книжкових прилавків.

Загалом найкраща ситуація зі збільшення кількості об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією у другому півріччі 2012 року склалася у Луганській області (+326). Тут відкрилося 11 нових книжкових магазинів та 315 книжкових кіосків і прилавків. Серед лідерів із збільшення кількості об’єктів книжкової торгівлі - Дніпропетровська (+153), Харківська (+60), Хмельницька (+38) Рівненська (+15), Одеська, Черкаська та Чернігівська (+6) області.

Як свідчить аналіз наданої інформації, зростання відбувалось насамперед за рахунок відкриття кіосків та прилавків. Нові книжкові магазини за звітний період з’явилися лише у Харківській (+17), Луганській (+11), Дніпропетровській (+7), Донецькій (+5), Кіровоградській та Черкаській (+3), Закарпатській (+2) областях та по одному - в АР Крим, Вінницькій, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Чернігівській областях і місті Києві.

Водночас негативна тенденція до зменшення загальної кількості об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією спостерігалась у другому півріччі 2012 року у Житомирській області (-24), Автономній Республіці Крим (-13), Донецькій та Херсонській (-10) областях, Волинській (-7), Запорізькій (-6), Київській (-1) областях та у місті Севастополі (-3).

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі