Влада

Іноземні компанії хочуть модернізувати комунальне господарство Житомира. Листи з пропозиціями розглядає ОДА

20 February 2013, 08:52

 Німецьке товариство Folgat AG пропонує обладнання в рамках проекту із запровадження новітніх технологій у системі опалення в місті Житомирі, а бельгійська компанія «INDUSS» просить організувати зустріч з керівниками Житомира та міськводоканалу.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«На ім’я голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Рижука надійшов лист від Генерального консула України у Франкфурті-на-Майні А.В. Черніюка з проханням доручити розглянути пропозицію товариства Folgat AG щодо можливості поставки в Україну обладнання компанії GE Jenbacher у рамках проекту із запровадження новітніх технологій у системі опалення в місті Житомирі. У зверненні, надісланому на адресу Генконсульства від компанії Folgat AG, висловлюється прохання надати детальну інформацію щодо цього проекту із зазначенням орієнтовних строків його реалізації та джерел фінансування. Також наголошується на готовності організувати фінансування проекту за умови надання українською стороною відповідних гарантійних зобов’язань з боку Міністерства фінансів або Державного експортно-імпортного банку України (Укрексімбанку)», - йдеться у повідомленні прес-служби ОДА.

Загальна вартість проекту становить 34 млн. дол. США.

Ще один потенційний інвестор – бельгійська компанія «INDUSS», яка надає послуги з проектування, інженерії, будівництва, встановлення, запуску та обслуговування споруд для бізнесу та муніципальних потреб.

«Представники бельгійської компанії «INDUSS» звернулася до заступника голови - керівника апарату Житомирської облдержадміністрації Олександра Никитюка з проханням допомогти в організації  зустрічі з представниками керівництва міста Житомира та посприяти у проведенні зустрічі з представниками Житомирського водоканалу. Метою зустрічі, яка може відбутися у квітні поточного року, є обговорення можливості співпраці. Наразі питання перебуває на розгляді в облдержадміністрації», - інформує прес-служба.

Бельгійська компанія пропонує, зокрема, обговорити такі питання: оптимізація та реконструкція існуючих очисних споруд і комунальних мереж водозабезпечення; проектування та будівництво мобільних установок питної води, які можуть забезпечити негайне рішення для подачі питної води мешканцям, котрі проживають у сільській місцевості та у населених пунктах, розташованих у важкодоступних і віддалених місцях області.

У листі зазначається, що компанія «INDUSS» зацікавлена в експорті своїх технологій, ноу-хау і наразі розглядає можливість входження до України для реалізації спільних з української стороною інвестиційних проектів щодо оновлення інфраструктури водоканалів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі