Суспільство

УЗД на варті жіночого здоров'я!

4 March 2013, 12:27

Кожна жінка хоче бути красивою і бажаною. Але дбаючи про красу фігури, шкіри та волосся представниці прекрасної статі зовсім забувають про вирішальний фактор жіночої краси - своє інтимне здоров'я.

Сьогодні ми поспілкуємося з лікарем по УЗ-діагностиці клініки «Медібор» — Чернишовою Іриною Володимирівною. Наша бесіда буде присвячена одному з найбільш точних методів гінекологічного обстеження  — УЗ-діагностиці.

 - Доброго дня, Ірино Володимирівно! Розкажіть, будь ласка, в чому суть методу УЗ-діагностики?

В сучасній гінекології застосовуються два основних методи інструментальної діагностики — УЗД та кольпоскопія. Кольпоскопія використовується для визначення стану слизової шийки матки. Ультразвук же дозволяє побачити те, чого не бачить лікар-гінеколог при звичайному огляді, і дає практично повне уявлення про стан жіночої статевої сфери. Даний вид діагностики дозволяє оцінити анатомічні особливості і з точністю до міліметра на самих ранніх стадіях виявити осередки запальних процесів і різних новоутворень. 

- А якщо у жінки немає жодних скарг, чи є необхідність робити УЗД?

Звичайно. Загальновідомо, що більшість жіночих захворювань протікає безсимптомно, тому УЗД органів малого тазу і профілактичний огляд у гінеколога 2 рази на рік — запорука жіночого здоров'я. У деяких випадках жінкам варто зробити УЗД і позапланово, щоб перевірити стан матки і яєчників безпосередньо перед використанням внутрішньоматкового контрацептиву, перед початком прийому оральних контрацептивів і гормональних препаратів.

- Ірина Володимирівна, дуже часто жінці необхідно пройти УЗД для уточнення діагнозу, скажіть: які захворювання можна діагностувати за допомогою УЗ-апарату?

За допомогою УЗД можлива діагностика більшості гінекологічних захворювань, в тому числі і раку яйників або матки, на самому ранньому етапі. Проводячи діагностику, лікар по УЗД може виявити вогнища ендометріозу, поліпи, міому та інші захворювання матки, яйників і цервікального каналу. Також за допомогою УЗД оцінюється товщина і структура слизової матки, описується наявність або відсутність за межами матки додаткових утворень, вільної рідини, збільшених лімфовузлів.

-А наскільки інформативним є даний вид діагностики?

Особливо інформативним є трансвагінальне УЗД, яке проводять за допомогою вагінального датчика. Саме цей вид УЗД дозволяє діагностувати позаматкову вагітність і вагітність на ранніх термінах. До того ж при вагінальному методі УЗ-діагностики пацієнтці не потрібно випивати 2 літри рідини і мучитися від почуття переповненості сечового міхура. Втім, традиційний спосіб проведення УЗД ми використовуємо для додаткової діагностики великих новоутворень, фіброміом і кіст. Також, абдомінальне УЗД застосовується для огляду дівчаток-підлітків.

- Ірина Володимирівна, як проводиться УЗ-діагностика у Вас в клініці?

Для зручності наших пацієнток прийоми ведуться за попереднім записом, тому про черги наші пацієнтки вже давно забули. УЗ-діагностика проводиться в комфортабельному кабінеті на УЗ-апараті експерт-класу (Toshiba, Японія). Під час обстеження використовуються стерильні одноразові матеріали. Я і всі мої колеги є лікарями-гінекологами вищої категорії та пройшли спеціалізацію з ультразвукової діагностики. Як результат, пацієнтка отримує на руки медичний висновок і рекомендації щодо подальших дій.

-Ірина Володимирівна, я дуже вдячна Вам за інтерв'ю. Сподіваюся, Ваші поради допоможуть нашим читачкам бути здоровими.

Так, дорогі жінки, будьте уважні до себе. Адже гінекологічні захворювання завжди легше попередити, ніж лікувати.

Тільки в березні - найнижча ціна на гінекологічне УЗД в Житомирі! *

http://medibor.com/ua/news/view/Specialnoe-predlogenie

Медичний центр «Медібор»: м. Житомир, вул. В. Бердичівська, 47

Телефони для запису: (0412) 445-145, (067) 410 7747

* Ціна гінекологічного УЗД становить 80 грн. і є найнижчою серед приватних клінік міста Житомира. Знижка діє до 31.03.2013 р.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі