Суспільство

Губернатор Рижук пообіцяв, що жителям Житомирської області будуть з бюджету компенсувати витрати на медобстеження

16 April 2013, 13:16

Чергова сесія Житомирської облради виділить кошти, за рахунок яких будуть компенсуватись витрати жителів області на медичне обстеження.

Про це голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук розповів журналістам 16 квітня після відкриття сучасного медично-діагностичного центру «Експерт» на базі Житомирської обласної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського.

«Ось буде сесія. Ми виділимо 100-відсотково кошти з обласного бюджету для компенсації витрат для будь-якого громадянина області, який проходить тут обстеження, а далі лікування. Мої спеціалісти підрахували, що максимум на весь рік, якщо завантажити цю апаратуру (медично-діагностичного центру «Експерт») зранку до вечора і без вихідних, то для компенсації потрібно максимум 10,5 млн. грн.», - повідомив Рижук.

Губернатор наголосив, що кожен житель області буде отримувати грошову компенсацію за медобстеження індивідуально.

«Ми зробимо таку схему: ви провели тут обстеження, вам клініка віддає документ фінансовий, скільки це коштує, і ви йдете – чи це буде лікарняна каса, чи це буде обласне управління, чи тут же віконце, щоб далеко не йти, - і ви отримуєте компенсацію з обласного бюджету. Все, тут ніхто не  скаже, що десь вкрадуть, тут чисто індивідуально кожна фізична особа отримує компенсацію за свої витрати», – наголосив Сергій Рижук.

Він також зазначив, що планується відновлення щорічних диспансерних оглядів населення.

«Ми відновимо диспансерний огляд усіх громадян: хочеш не хочеш, давайте автобус, приїхали, перевірили, подивилися і заспокоїли грішну душу, і далі живем, працюєм», - сказав губернатор

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі