Суспільство

У житомирському гідропарку 60 юних велосипедистів стали учасниками «Дивогонки»

20 May 2013, 08:13

 «Дивогонка» - дитячі велоперегони під такою назвою вже вп’яте влаштували у Житомирі.

60 велосипедистів віком від 2-х до 15-ти років з азартом змагалися у десяти категоріях. Зрештою, нагороди отримали усі учасники.

Щоб підтримати своїх дітей і підняти в них бойовий дух, на велоперегони приходять цілими родинами.

Юні велосипедисти змагаються у 10-ти вікових групах. Кожен з батьків має свою секретну зброю, щоб налаштувати свою дитину на перемогу.

Найпершими змагаються наймолодші учасники – до трьох років. На своїх 3-колісних велосипедах вони мають проїхати два кола. Перемога 2-річного Захарія стає великим сюрпризом для його тата.

«Він десь із півтора року сидить на велосипеді, але так невпевнено катається, боїться, нема впевненості. Але сьогодні показав хороші результати», - каже батько Захарія, Володимир Щербина.

Катя Кирилович – наймолодша серед дівчаток, які беруть участь у змаганні. Вона обганяє хлопців і прибуває другою.

Подібні перегони у Житомирі відбуваються вже вп’яте. З кожним роком цікавість батьків і дітей до змагань зростає. Організатори кажуть: цього року бажаючих було більше, ніж вони очікували. 

«Ми буквально три роки назад починали з десятка, коли 10 чоловік приходило і 10 чоловік змагалися між собою. Зараз – зросло в рази. Близько 60 учасників», - розповів Антон Клименко, координатор «Дивогонки» у Житомирі.

Тим, хто не зміг взяти участь у цих змаганнях, організатори радять купувати велосипеди, тренуватися і приходити на наступні велогонки, які відбудуться вже восени.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі