Місто

Куди піти вчитися або Чим заманюють абітурієнтів житомирські університети та інститути

19 June 2013, 12:28

 Напередодні вступної кампанії Житомир.info спробував з’ясувати: де варто здобувати вищу освіту і які переваги отримують студенти, вступаючи до житомирських вузів.

Житомирський державний університет імені Івана Франка (130 сходинка у рейтингу кращих університетів України «Топ-200 Україна», проведеного центром міжнародних проектів «Євроосвіта»)

В минулому році під час вступної кампанії в Житомирський державний університет на денну форму навчання було зараховано 1200 осіб. Це найбільший набір серед Житомирських навчальних закладів. В ЖДУ навчаються студенти майже з усіх областей України. Тут переконують – в університеті є все необхідне, щоб студенти здобули освіту високого рівня.

«У нас є прекрасна їдальня, є спортивні майданчики, факультет фізичного виховання і спорту, спортивні зали, тренажери, у нас є домовленість з басейном, який університет орендує для проведення занять. Тобто навчання, відпочинок досить пристойно представлені в нашому університеті», - запевняє відповідальний секретар приймальної комісії ЖДУ ім. І.Франка Володимир Чумак.

Житомирський державний технологічний університет (151 сходинка у рейтингу)

У цьому університеті переконані, що запорукою успіху є бажання студента працювати. Ректор університету вважає – можна починати працювати робітником, оскільки людина, яка пройшла шлях від простого працівника до ТОП-менеджера, може ефективно керувати і кваліфіковано працювати.

«Університет налаштований на пошуки робочих місць, і починаючи вже з старших курсів, четвертого-п’ятого, ці місця шукаємо, сумісно із студентським самоврядуванням, з студентським активом, і звичайно адміністрація цим займається», - розповідає ректор ЖДТУ Петро Мельничук.

Житомирський національний агроекологічний університет (170 сходинка у рейтингу)

Професія агронома чи механізатора нині не в моді, втім, у  Житомирському національному агроекологічному університеті вважають – ці професії важливі. І наводять приклад: кількість студентів, які хочуть вчитися за напрямом ветеринарної медицини за три роки зросла в півтора рази.

«Кожен з нас повинен розуміти, що аграрні університети якраз готовлять фахівців, тих здібних людей, якраз працюють із сільською молоддю, в такій галузі, яка потрібна для кожного громадянина України, і не тільки України, а й Європи. Це – вирощування сільськогосподарської продукції тваринництва, екологічного спрямування, ліс, лісництво і ветеринарна медицина», - підкреслює проректор з навчальної роботи ЖНАУ Юзеф Цаль-Цалко.

Житомирський військовий інститут імені С.Корольова (не увійшов до рейтингу «Топ-200 Україна», але Національний авіаційний університет, до складу якого входить ЖВІ, займає в рейтингу 16 місце)

У цьому інституті студенти разом з основною спеціальністю мають змогу отримати посвідчення водія. А військові фахівці по закінченні інституту гарантовано отримають місце служби в Збройних силах, також їх обіцяють забезпечити житлом.

«Про військовий інститут можна сказати, що це – успіх на все життя, це путівка в життя, це вміння керувати людьми і вирішувати будь-які питання. Випускник Житомирського військового інституту – це потужний керівник, менеджер, управлінець і одночасно – дуже потужний інженер за найбільш вагомими на сьогоднішній день, і тими на які є попит, сферами знань», - запевняє начальник Житомирського військового інституту, генерал-майор Юрій Даник.

Житомирський інститут медсестринства (не увійшов до рейтингу «Топ-200 Україна»)

В житомирському інституті медсестринства студентам обіцяють забезпечити умови, максимально наближені до тих, в яких працюють молодші медичні працівники, і практику  використання сучасного обладнання.

«Пріоритетом нашого навчального закладу є студент, його зручність у навчанні, можливість отримати якісну освіту, щоб в подальшому надавати кваліфіковану медичну допомогу, є умови, наближені до найкращих, сучасне обладнання, сучасні фантоми, на яких студент має можливість практикуватися. В нас облаштований гуртожиток, є їдальня, яка безпосередньо знаходиться в корпусі. Тобто все компактно, зручно і студенти мають можливості отримати максимум послуг саме в навчальному закладі», - розказала проректор з питань гуманітарної освіти, виховання і міжнародного співробітництва Ольга Горай.

Втім,у  центрах зайнятості попереджують: представники робітничих професій – на вагу золота і радять дуже відповідально поставитись до вибору освіти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі