Місто

Центральний стадіон у Житомирі: вісім років занепаду і обіцянки п’яти губернаторів

27 June 2013, 12:53

 Про реконструкцію Центрального стадіону у Житомирі обласні чиновники говорять вже багато років.

Починаючи з 2005-го, коли стадіон повернули у комунальну власність громади області,  кожен житомирський губернатор обіцяв його капітально відбудувати. Житомир.info відшукав на офіційному сайті облдержадміністрації обіцянки можновладців.

Павло Жебрівський, березень 2005: «У зв’язку з прийняттям у комунальну власність цілісного майнового комплексу центральний стадіон в м.Житомирі передбачити інструментальне обстеження західної трибуни стадіону та її капітальний ремонт (200 тис грн.)»; серпень 2005: «Розпочато реконструкцію Центрального стадіону».

Ірина Синявська, грудень 2005: «Головним напрямком в роботі буде подальше зміцнення матеріально-спортивної бази. Зокрема, реконструкція Центрального стадіону».

Юрій Павленко, січень 2007: «Буде максимально використано можливості державного, місцевих бюджетів, приватного капіталу для будівництва нових та реставрації старих спортивних споруд. Планується збудувати палац спорту, реконструювати центральний стадіон Житомира»; липень 2007: «Я звернувся до Кабміну, щоб виділили кошти на реконструкцію Центрального стадіону, а саме протягом 2008-2010 років надати державну субвенцію у сумі 4 млн. грн.».

Юрій Забела, вересень 2008: «Рівно за рік, на тисяча сто двадцять п’ятий ювілей Житомир отримає оновлений, відремонтований, сучасний Центральний стадіон. Це буде мій подарунок місту».

У березні 2010 губернатором став Сергій Рижук. І майже одразу теж почав говорити про реконструкцію центрального стадіону Житомира:

Жовтень 2010: «Терміново потрібно обстежити технічний стан центрального стадіону, розробити та затвердити поетапну реконструкцію головної спортивної споруди області».

Березень 2011: «Ми плануємо до осені ввести першу чергу Центрального стадіону, щоб мати можливість приймати футбольні команди другої ліги».

Травень 2011: «Вже розпочалася реконструкція центрального стадіону «Полісся».

Вересень 2012: «Наступного року область отримає державну субвенцію на реконструкцію, а по суті, будівництво центрального стадіону Житомира. Більше того, ми маємо вже фінансові ресурси для того, щоб розпочати в обласному центрі будівництво будинку спорту із сучасною спортивною ареною та глядацькими місцями».

Наприкінці травня цього року в департаменті сім’ї молоді та спорту повідомили, що з державного бюджету було виділено більше 10 млн. грн. на розбудову соціально-культурних закладів. Губернатор розпорядився, щоб 9,4 млн. спрямувати саме на реконструкцію центрального стадіону в Житомирі.

Заступник директора департаменту сім’ї молоді та спорту облдержадміністрації Віктор Корж каже, що чекають на гроші найближчим часом – у липні. Наразі проводиться тендер. Як  тільки кошти перерахують, почнуться роботи з реконструкції стадіону.

«Чотири перших ряди знімаються, поміняємо декілька плит на самій трибуні (ті, з яких бетон вже висипається), зробимо гідроізоляцію трибуни, щоб не затікала вода під час дощів та снігу. Ми плануємо повністю переробити підтрибунні приміщення, роздягальні. Там зробимо туалет для маломобільних груп, щоб з колясками могли заїхати», - каже Віктор Корж і сподівається, що роботи будуть завершені до кінця 2013 року.

Так виглядав Центральний стадіон Житомира у 2009 році. Фото Славка Ратинського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі