Політика

Володимир Пехов отримав посвідчення почесного члена Клубу любителів дерунів під номером 1 на фестивалі у Коростені

16 September 2013, 13:16

Попри дощову погоду традиційний міжнародний фестиваль дерунів уже вшосте зібрав у славетній столиці древлянського краю чимало любителів цієї неперевершеної поліської страви. Було весело, яскраво і по-домашньому затишно та щиро.

Родзинкою цьогорічного кулінарно-мистецького свята у Коростені стало створення добровільної неполітичної громадської організації - Клубу любителів дерунів, яка має свій статут, керівні органи, а її учасники – певні права та обов’язки. В урочистій атмосфері посвідчення почесного члена Клубу любителів дерунів під номером 1 було вручено народному депутату України Володимиру Пехову. Саме йому було висловлено високу честь скуштувати і оцінити на смак перший дерун, який, за традицією, приготував міський голова Володимир Москаленко – викладач школи дерунярства та Почесний Президент Клубу любителів дерунів.

Володимир Анатолійович виступив не лише спонсором фестивалю, а й активним його учасником. Він не тільки куштував деруни від мера, але й охоче підключився до майстер-класу, щоб особистим прикладом разом з мером вчити молодих господарок-наречених готувати смачні деруни.

Фестиваль видався, як завжди, багатий на цікаві конкурси і виступи творчих колективів. Рецептами приготування дерунів ділились представники не тільки з Коростенського району, але й з Олевського, Малинського, Овруцького районів, а також гості з Вінницької області.

Головним змаганням фестивалю традиційно став конкурс на найсмачніший дерун. Диплом «Зірка кулінарного мистецтва» отримали представники Меленівської, Хотинівської та Михайлівської сільських рад Коростенського району.

Проте журі фестивалю оцінювало не тільки смакові якості дерунів, а ще й презентацію стенду. Переможцем конкурсу «Дивовижна самобутність» за краще облаштування свого містечка було визнано стенд гостей фестивалю - представників сільської ради с. Кам’янка Олевського району. Друге та третє місця в цьому конкурсі отримали гості з Вінницької області та Малинського району Житомирської області.

Усі відзначені учасники фестивалю у конкурсах на найсмачніший дерун та кращий стенд отримали від народного депутата багатофункціональні пристрої, мікрохвильові печі та кавоварки.

Разом з керівниками міста та району Володимир Пехов оглянув виставки-експозиції, підготовлені сільськими радами, поспілкувався з гостями. Було багато посмішок, щирих побажань. А ще гостям свята сподобався жарт народного депутата про те, що непогано було б у парламенті провести подібне свято – щоб згуртувати народних депутатів, додати у сесійну залу щирості і доброти по відношенню один до одного.

«Фестиваль дерунів у Коростені – це тепла родинна атмосфера і море позитивних емоцій, - поділився Володимир Анатолійович. - Це свято, яке не лише допомагає знайти нових друзів і відкрити нові таланти, воно робить нас добрішими і більш відкритими. Я вітаю всіх із цим чудовим святом та бажаю доброго здоров’я, родинного благополуччя, добробуту кожній українській родині, процвітання рідному краю».

Прес-служба народного депутата України Володимира Пехова

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі