Суспільство

Житомирський бронетанковий завод робить танки для Африки та Азії

12 October 2013, 13:12

 70-річчя від дня заснування відсвяткував Житомирський бронетанковий завод. Попри те, що об’єкт – режимний, заради свята тут зробили виняток і влаштували день відкритих дверей для усіх любителів військового залізяччя.

Над тим, щоб танки не виходила з ладу, на заводі працює 500 людей. За місяць можуть відремонтувати до 30 танків. Якість своєї техніки гарантують.

Бронетанковий завод заснували  у 1943 році за наказом генерала армії Ватутіна. Зараз тут оснащують та виготовляють бойову техніку, машини для розвідувальних операцій, евакуації та медичного забезпечення. Проте більшість цих танків працюватимуть на оборону інших країн. Міністерство оборони замовляє менше 1% техніки, яку виготовляють і ремонтують тут, тож в основному співпраця складається з країнами Африки та Азії.

Щоб навчитися ремонтувати придбані танки, на завод приїхала делегація із Судану. Впродовж трьох місяців вони переймали досвід місцевих фахівців, попри мовний бар’єр, стажуванням лишились задоволені

На знак вдячності африканці вручили подарунки своїм наставникам і побажали заводу і надалі лишатися провідним підприємством в оборонній галузі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі