Суспільство

Інвестори придивляються до новоград-волинського м’ясокомбінату, який припинив свою роботу

14 November 2013, 12:36

 У райцентрі Новоград-Волинський Житомирської області припинило роботу ПАТ «М’ясокомбінат».

Про це повідомила начальник фінансового управління Новоград-Волинської міської ради Галина Смажук.

«З початку року ситуація з виконанням планових показників бюджету ускладнилась через скорочення робочих місць та обсягів виробництва на великих підприємствах міста: «Техна», ВП «Райдуга», «Біоветфарм» та ПАТ «М’ясокомбінат», який повністю припинив роботу. В результаті – за 10 місяців міський бюджет недоотримав 5,6 млн.грн.», - сказала Галина Смажук.

Про причини зупинення підприємства повідомив заступник міського голови Сергій Колотов у інтерв’ю місцевій газеті «Звягель».

«М’ясокомбінат зупинився у вересні і більше продукцію не виготовляє. Це пов’язано з тим, що власник підприємства не бачить перспективи його подальшого розвитку і виставив об’єкт на продаж. Причини? По-перше, це підприємство специфічне, адже колись воно було всесоюзного значення з великими потужностями, які за нинішніх умов практично неможливо завантажити. Великому підприємству м’ясопереробної галузі нині важко конкурувати із дрібними виробниками, адже ті виграють за рахунок нижчої собівартості готової продукції. По-друге, м’ясокомбінат зараз втягнутий у велику кількість судових процесів, пов’язаних із періодом роботи підприємства у пільговому режимі території пріоритетного розвитку. Свого часу йому були надані певні преференції, а тепер держава вимагає частково їх повернути, що є нонсенсом у світовій практиці», - пояснив Колотов.

Заступник мера каже, що на підприємство вже приїжджали щонайменше три великих інвестори, які розглядають можливість його придбання і збереження профілю виробництва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі