Події

В Житомирській області 13-річна дівчинка народила дитину від батька-вихователя, якого засудили за зґвалтування

20 November 2013, 11:03

На Житомирщині 50-річного утримувача дитячого будинку сімейного типу «Лісова казка» звинувачують у зґвалтуванні 13-річної підопічної, йдеться у сюжеті ТСН.

Від нього дівчинка народила дитину. Розкрилося все випадково у Франції, куди дитина приїхала на канікули. Там вагітність помітили.

«Це було відомо десь на четвертому місяці вагітності. В результаті медичного обстеження було встановлено факт вагітності, після цього надійшла нам інформація, ми почали розглядати», - повідомив в. о. першого заступника начальника Романівського райвідділу Роман Іщук.

Повернувшись до України, потерпіла розповіла, що її неодноразово ґвалтував батько-вихователь. У міліції кажуть, що експертиза це підтвердила.

«Він взагалі пояснював, що ніякого статевого акту він з нею не мав, однак після проведення експертиз той факт підтвердився, і народилася дитина. Ну, це були неодноразові стосунки», - зауважив Іщук.

У соцслужбі були приголомшені зізнанням дитини, адже цей будинок сімейного типу вважався одним із найкращих в області. А у школі, де батько-вихователь працював вчителем, а постраждала дитина вчилася, запевняють, що не помічали нічого підозрілого.

У суді першої інстанції батька-вихователя за зґвалтування неповнолітньої засудили до восьми років ув'язнення. Він подав апеляцію на пом'якшення вироку. А самого засудженого до винесення вироку апеляційного суду відпустили під заставу.

Постраждала дівчинка разом із новонародженою дитиною зараз живуть в іншому будинку сімейного типу. А у «Лісовій казці» тим часом під опікую перебуває ще одна дівчинка.

Житомир.info за матеріалами ТСН

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі