Місто

Безкоштовний обід, колядки від дитячого хору та Воєвуцького - безпритульні в Житомирі святкували Різдво Христове

7 January 2014, 20:33

Святковою молитвою, дитячою виставою та колядою розпочалося святкування Різдва для бідних. Понад дві сотні безпритульних, незаможних та одиноких людей зійшлися у кінотеатр «Жовтень», дізнавшись про акцію із оголошень. Люди зізнаються: прийшли сюди, бо не мають грошей, щоб накрити святковий стіл.

Різдвяний обід для безпритульних у Житомирі вже вдруге влаштовують римо-католики. Частину харчів для бідних надали ресторани міста, іншу частину два десятка господинь власноруч готували вдома.

«В християнстві є така традиція, що за столом є вільні місця. В католицькій церкві одне місце залишається вільним. Це такий символ, воно чекає на подорожуючого або бідного. І ми дали людям – і католикам, і православним, і протестантській церкві – можливість заповнити це символічне місце своєю допомогою», - розповів координатор акції отець В’ячеслав Гриневич.

Окрім дитячого хору, святковою колядкою привітав присутніх і житомирський співак Олександр Воєвуцкий.

Щойно починають пригощати – безпритульні шикуються в чергу. Скуштувавши гарячої їжі, люди не приховують: страви їм сподобались, тож просять добавки.

Після вечері бажаючим дають з собою торбинку з гостинцями, іконку і теплий одяг. Організатори свята певні – абсолютно кожен може долучитися до акції, тож закликають усіх поділитися з безхатьками стравами зі святкового столу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі