Суспільство

У коростенських школах відмінили уроки через мороз, у Житомирі поки не планують

29 January 2014, 18:20

Через сильні морози у Коростені Житомирської області призупиняють навчання у початкових класах.

Відповідне повідомлення опубліковане на офіційному сайті міста Коростеня.

«У зв’язку з різким зниженням температури повітря, видано розпорядження міського голови про призупинення занять в навчально-виховних закладах міста для учнів 1-4 класів 30.01.14 р. та 31.01.14 р.», - йдеться у повідомленні.

У Житомирі призупиняти навчання через низьку температуру повітря поки що не планують.

Про це Житомир.info повідомила начальник управління освіти Житомирської міської ради Надія Полівода.

«За даними обласного Гідрометцентру, у найближчі дні, 30 та 31 січня, температура повітря вночі знижуватиметься до -23…-25˚С. Вдень очікується -11…-16˚С. Якщо температура повітря нижча -20˚С, а вітер 5 і більше метрів за секунду, за рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, навчання у школах може бути призупинене. Але це стосується лише початкових класів. Якщо ж стовпчик термометра опускається нижче -25˚С, навчання призупиняється і у старшій школі. Ситуація стосовно цього постійно контролюється, але поки що рішення стосовно призупинення навчання немає», - розповіла Полівода.

За її словами, закривати на карантин міські школи поки що теж нема підстав.

«У нас немає такого рівня захворюваності на грип та ГРВІ, через який потрібно було б призупиняти навчання у загальноосвітніх закладах. Так, карантин у класі вводиться, якщо хворіють 30% його учнів. Навчання у всьому закладі призупиняється, коли нездужає 25% дітей. За даними міськрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби області, яке контролює рівень захворюванні на грип і ГРВІ, причин призупиняти навчання поки що немає», - повідомила начальник управління освіти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі