Місто

У Житомирі активісти закликали перехожих дізнатися більше про свої права

3 February 2014, 17:56

Що житомиряни знають про права людини, толерантність та дискримінацію? Щоб з’ясувати це, близько десятка активістів громадської організації «Ти не один» вийшли на вулиці міста і провели опитування.

Волонтери закликали житомирян більше дізнаватися про свої права і роздали перехожим невеличкі буклети з інформацією, а також закликали відвідати сайт tolerance.in.ua, який повинен стати рупором толерантності в Україні.

Житомиряни, які відповідали на запитання, давали різні визначення термінам. Втім, усі зійшлися на думці, що кожна людина має право на гідне життя і повагу, незалежно від релігійних переконань, національності, расової приналежності, статі або сексуальної орієнтації.

Керівник громадської організації «Ти не один» Максим Бичинський впевнений: права людини є універсальними і повинні дотримуватися в будь-якому куточку нашої планети.

«Незалежно від уряду, стану економіки та політичної обстановки в державі, людина має право на життя, свободу від рабства і тортур, рівність перед законом, справедливий суд і ще кілька десятків фундаментальних прав. А якщо в нашій країні будуть прийняті антидискрімінаційні закони, і самі люди будуть ставитися один до одного більш толерантно, то шлях до Євросоюзу нам буде відкритий навіть без підписання договору про асоціацію. Українці повинні стати по духу європейцями, а не тільки на папері, і у багатьох ми спостерігаємо таке прагнення!», - підкреслив громадський активіст.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі