Суспільство

Військові у Новограді-Волинському проводять навчання і готові рушати на Крим, але вірять – все вирішиться мирно

7 March 2014, 19:51

 30-та окрема гвардійська механізована бригада 8-го армійського корпусу у Новограді-Волинському піднята за сигналом тривоги з 1 березня. Військові перевіряють техніку на справність і завантажують її боєкомплектами. Далі танки, БМП і самохідні артилерійські установки шикуються у довгі колони. Тут усі набої бойові, техніка справна і будь-якої секунди готова виконувати накази командирів.

Військові зізнаються: подібні навчання проводили і раніше, але через події в Криму, офіцери виконують завдання ще з більшою відповідальністю.

Діям російських військовослужбовців у Криму тут оцінок не дають, але не приховують, що співпереживають військовим, які охороняють суверенітет України, і якщо буде наказ – негайно вирушать на їхню підтримку.

Росіянин за національністю Володимир Олійник зізнається: ніколи не міг уявити, що два братніх народи опиняться за крок до війни. Втім, переконує, що вже давно вирішив для себе, чиї кордони буде захищати.

Командир бойової машини Сергій Улітенков впевнений: росіяни підтримують курс своєї влади, бо отримують викривлену інформацію. Він вірить, що конфлікт вдасться владнати миром і не втомлюється роз’яснювати своїм російським друзям, що насправді діється в Україні.

У 12-му інженерному полку, який також дислокується у Новограді-Волинському, 7 березня відточували майстерність у водній переправі. Ця техніка з легкістю переправить через водойму вантаж вагою понад 42 тонни. Якщо ж на горизонті з’явиться противник, рота аерозольного маскування за лічені хвилини зробить переправу непомітною ні з неба, ні з землі.

Доки військові відточують свою майстерність, їх рідні не знаходять собі місця і вимагають політиків втрутитись, щоб конфлікт у Криму вирішити мирно. Офіцери і самі сподіваються, що їм не доведеться воювати, але просять не панікувати,а а підтримати їх.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі