Суспільство

Жителі Житомирської області приймають біженців та допомагають військовим продуктами, технікою і грошима

20 March 2014, 11:14

На першому поверсі Житомирської обласної ради, у кабінеті № 115, працює оперативна робоча група, яка координує роботу населення щодо надання допомоги військовослужбовцям та сім’ям, які від’їжджають з Криму.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирської облради.

Відповідальні працівники обласної ради, облдержадміністрації та громадські активісти, які сформували групу, 19 березня провели перший робочий день. За їх словами, у більшості випадків люди звертаються за роз’ясненнями у телефонному режимі (47-44-69), цікавляться номерами рахунків, за якими можна перераховувати кошти для підтримки Житомирської 95-ї окремої аеромобільної бригади, яка нині дислокується у Херсонській області.

Робочі групи створені у кожному районі області. Протягом дня їх керівники інформували відділ звернень обласної ради й ОДА про здійснену роботу. Як повідомив керівник робочої групи Андрушівського району Сергій Демченко, 18 сільськогосподарських і заготівельних підприємств зібрали кошти та перерахували 70 тис. 300 грн. на рахунок Міністерства оборони України.

Андрушівська міська та сільські ради району зібрали 90 тис. грн. На цю суму закупили продукти харчування, засоби гігієни тощо, які сімома вантажівками відправили до місця дислокації 95-ї окремої аеромобільної бригади.

Іншим шляхом пішли у Чуднівськом районі. Карповецький сільський голова Сергій Мельник розповів, що Асоціацією сільських і селищних рад Чуднівського району, яку він очолює, було прийнято рішення почати збір коштів для військових із самих себе. Сільські голови і працівники бюджетних установ сільських рад району зібрали 32 тис. грн. та поцікавилися у керівництва 95-ї бригади про потреби. Частину благодійних коштів витратили на придбання перископів (оптичний прилад, що застосовується на підводних човнах для спостереження за поверхнею моря при зануренні човна та у піхотних підрозділах для спостереження за позиціями противника із укриття та в бронетехніці) і біноклів, решту – на інше обладнання для військових. «Перископи змогли придбати аж у Мелітополі. Один коштує 4 тис. грн. Це менша ціна, ніж ми думали, тому зраділи, що можемо купити більше приладів», – каже Сергій Мельник.

На часі – питання розселення сімей, які залишають територію Криму. «Кожного дня на Житомирщину приїжджає одна сім’я. Вчора – з Сімферополя, сьогодні – з Севастополя, – розповідає заступник голови обласної ради Руслан Годований. – Просимо всіх жителів області, хто може взяти на проживання людей – на добу, на кілька днів, на місяць, відгукнутися, зателефонувавши за номером 47-44-69. Будемо дуже вдячні. Дякуємо всім, хто сьогодні допомагає нашим військовослужбовцям. Адже навіть 5 гривень – це вже допомога».

Додаткова інформація

Надати фінансову допомогу військовим Житомирщини можна, перераховувавши кошти на банківський рахунок:

ПУаТ Фідобанк 

код банку МФО 300175 

код ЄДРПОУ: 14351016

р/р 26002000463536 

код: 22064928

Благодійний фонд «Людяність» 

Призначення платежу: благодійна допомога 

Надходження відслідковуватимуться органами місцевого самоврядування, тобто представниками територіальних громад, і використовуватимуться виключно за призначенням. 

За перерахування коштів банк не здійснює жодних стягнень.

Про спрямування зібраних коштів повідомлятимемо на офіційному сайті обласної ради.

Необхідну інформацію також можна отримати за телефоном у Житомирі: 47-44-69.

Фінансово допомогти військовослужбовцям частин та підрозділів Збройних Сил України у Криму, можна за такими банківськими реквізитами:

СФ ППОКБ “Приватбанк”, МФО 324935

Отримувач: Благодійна організація “Фонд відродження українського флоту”

Код отримувача: ОКПО: 37636604

Поточний рахунок 26000060489109 (у гривні)

Поточний рахунок 26001054802650 (у доларах США)

Поточний рахунок 26001054803455 (у євро)

Призначення платежу: Благодійний внесок. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі