Події

У Глибочиці під Житомиром люди вимагали встановити освітлення на аварійних ділянках траси

22 March 2014, 13:51

22 березня близько півсотні людей пікетувало сільську раду у селі Глибочиця Житомирського району, вимагаючи встановити освітлення на пішохідних переходах через трасу Київ-Чоп, де нещодавно знову на смерть збили людину. До пікету сільської ради долучилися також активісти житомирської Самооборони та Автопатруля, які ввечері 14 березня першими прибули на місце аварії, де загинула 24-річна мешканка Глибочиці - Наталія Яремчук.

Брат дівчини каже, що вже багато років через вкрай погане освітлення тут постійно гинуть люди, але нікому немає до цього діла.

За словами сільського голови Сергія Сокальського, він з 2011 року неодноразово звертався з клопотаннями в ДАІ та Автодор, щоб допомогли встановити світлофори або освітлення, втім грошей так і не виділили.

«До ремонту траси М-06 перед Євро-2012 тут були мигаючі світлофори, але після ремонту вони зникли. З того часу тут загинуло вже п'ять мешканців Глибочиці. Освітлення на всій ділянці дороги встановити дуже дорого - потрібно більше чотирьох мільйонів гривень. Тому я просив повернути хоча б мигаючі світлофори. Я хочу розібратися з цим питанням раз і назавжди, і з понеділка ми створюємо робочу групу, в яку ввійдуть представники Автодору, Державтоінспекції та інші чиновники. До неї також можуть увійти представники громади, зокрема від Самооборони та Автопатруля» - повідомив Сокальський.

Крім того, на прохання громади, сільський голова пообіцяв, що до 28 березня змінять дорожні знаки у селі і встановлять обмеження швидкості до 60 км/год.

Контролювати процес узявся заступник голови Житомирської облради Руслан Годований. Він пообіцяв мітингувальникам, що чиновники регулярно звітуватимуть перед громадою.

Люди обіцяють перейти до більш активних дій, якщо чиновники з понеділка не почнуть ефективно працювати.

«Якщо чесно, я б змусив їх походити вночі по цьому переходу, то їм би не треба було ні день, ні два, ні місяць, щоб вирішити проблему з освітленням. Вони б до ранку це зробили», - говорить координатор Автопатруля у Житомирі Сергій Фещук.

Активісти разом з селянами готові перекривати дорогу, якщо найближчим часом проблему не вирішать.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі