Місто

У Житомирі планують відкрити свій Український дім

28 March 2014, 17:56

Дореволюційний маєток нотаріуса Філіпова, більше відомий як РАГС на перехресті вулиць Шевченка та Великої Бердичівської, незабаром має стати центром соціально-культурного життя міста.

Про це повідомив перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин. Тут планують проводити різноманітні виставки і концерти, а також виділити приміщення для українських патріотичних організацій та нацменшин.

Етнічним грекам-житомирянам така новина до смаку - цього вони чекали протягом 15 років. У них на це приміщення великі плани - збираються навчати всіх охочих грецькій мові та проводити культурні заходи для ознайомлення з історією своєї етнічної батьківщини.

«Ми тільки будемо раді, тому що це питання ми піднімаємо вже протягом 15 років. Національні меншини не мають свого постійного приміщення, доводиться поневірятися, проситися, в школах знімати класи, а це не дуже зручно. Наша основна мета - це відродження і розвиток національних культурних традицій, вивчення мови, пісень, танців греків, історії греків України, також історії греків на нашій етнічній батьківщині. Ми запрошуємо всіх, кому цікаво», - говорить голова міської ГО «Товариство греків» Наталія Куркчі.

Найближчим часом Будинок Філіпова збираються відремонтувати, на що планують витратити близько 500 тисяч гривень. Після цього почнуть роздавати кімнати і облаштовувати Український дім. Втім, коли саме це буде - наразі не уточнюють.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі