Влада

Новопризначений прокурор Житомирської області не вислухав активістів Майдану

7 April 2014, 19:20

 Близько півсотні житомирян зійшлися 7 квітня до обласної прокуратури – чекали на приїзд нового прокурора. Люди хотіли привітати його з призначенням та виказати своє незадоволення діями колишнього керівництва прокуратури:

Новий прокурор з’явився із годинним запізненням. Щоб представити його у Житомир приїхав виконуючий обов’язки Генпрокурора Махніцький. Він вкрай незадоволений показниками Житомирської прокуратури:

«Правоохоронними органами виявлено лише 6 корупційних злочинів, до суду з обвинувальними актами скеровано лише 4 провадження цієї категорії. Органами прокуратури впродовж січня-березня досудове розслідування закінчене лише у кожному 5-му кримінальному провадженні. Не надіслано до суду жодного з 15 кримінальних проваджень за наслідками перевірок у сфері захисту інтересів держави. Відшкодовано лише 15 тис грн. із 5,8 млн. заподіяних злочинами збитків, або тільки вдумайтеся – 0,3 %, що є найгіршим результатом в державі. Подальша пасивна позиція в цьому відношенні є неприпустимою. І якщо ситуація не буде виправлена, будуть прийматися відповідні рішення навіть до тих працівників, які вже призначені будуть по-новому», - наголошує Олег Махніцький.

Новопризначений прокурор родом із Житомирщини. 24 роки працював на Львівщині і був заступником тамтешнього прокурора. Він обіцяє докласти зусиль, аби зрушити ситуацію з місця. А підлеглих попереджує, що не потерпить хабарників і корупціонерів, які надумають плямувати честь мундиру.

«Я думаю, настав час на те, щоб ви служили народу, а не навпаки. Нема чого боятися і представників громадськості, і рухів, і «Правого сектора», і інших організацій Майдану. Треба з ними спілкуватися, і ті проблеми, які вони піднімають, зокрема, у нашому регіоні, ми постараємося їх тут вирішити», - каже новопризначений прокурор Дмитро Лубчук.

Проте, активістам Майдану, які знаходяться у залі, слова не дають. Прокурор йде, так і не вислухавши їхніх скарг.

Щоб поспілкуватися з Дмитром Лубчуком, активісти пішли до його кабінету. Втім зустрічі з ним не дочекалися, людям повідомили, що прокурор поїхав у справах. Житомиряни обіцяють, що документи, які хотіли передати прокурору особисто в руки, поштою надішлють до Генпрокуратури, МВС та СБУ.

Фото Михайла Загорського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі