Події

Чоловік, який стріляв на зборах ЖБК у Житомирі, розповідає про самозахист

11 April 2014, 18:15

Чоловік, який днями вчинив стрілянину у під'їзді багатоповерхівки по вулиці Довженка, 39, дав прес-конференцію, щоб розповісти свою правду.

За словами очевидців, діло було так: 8 квітня люди зібралися на подвір'ї, щоб обрати уповноважених представників і делегувати їх на загальні збори кооперативу «Космос». На цю зустріч разом з начальником ЖБК прийшов Андрій Воробйов, який не є членом цього кооперативу. Коли мешканці будинку зробили йому зауваження і попросили піти, той почав стріляти.

Чоловік же переконує - він не нападав, а захищався. Перед тим, як його кривдники відібрали у нього револьвер для відстрілу гумових куль, він встиг зробити лише один попереджувальний постріл, при чому холостим. Хто стріляв потім - він не знає, бо від побоїв втратив свідомість.

«В мене забій правого ока з крововиливом, забій голови, струс головного мозку. Мене били й душили, травили газом, газовим балончиком. Тому не можу сказати, що там люди були беззахисні. Ця акція була спланована і чітко зорганізована», - розказує чоловік.

Голова ЖБК Анатолій Козарик повністю підтримує версію Воробйова. Крім того, він заявляє про спроби рейдерського захоплення ЖБК. Чоловік переконує: провокацію влаштували люди, які хочуть усунути його від керівництва і прибрати до рук успішний кооператив.

За фактом стрілянини у міліції відкрито кримінальне провадження за статтею хуліганство. Нині правоохоронці з'ясовують, чи були у Воробйова підстави застосовувати зброю.

Андрій Воробйов вважає себе потерпілим і вже подав зустрічну заяву про злочин. За його словами, справа наразі знаходиться в прокуратурі. Чоловік говорить: він також звертатиметься до суду і вимагатиме, щоб його кривдників покарали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі