Місто

На День космонавтики у Житомирі вшанували Корольова і провели майстер-класи з моделювання ракет

12 April 2014, 15:07

12 квітня в Житомирі від самого ранку розпочалися святкування Дня космонавтики. Більше сотні людей прийшли до пам’ятника Корольову, аби покласти квіти. У місто також приїхав Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні. У музеї космонавтики та у будинку, де народився засновник практичної космонавтики, головний конструктор перших ракетно-космічних систем Сергій Корольов, традиційно оголосили день відкритих дверей. Відвідувачам показали фільми про життя космонавтів на орбіті, влаштували тематичні ігри та майстер-класи з моделювання ракет, тож житомиряни долучилися до святкувань цілими родинами.

Директор Житомирського музею космонавтики ім. С.П. Корольова Ірина Дячук підкреслює: День космонавтики – особливе свято для Житомира.

«Свято дня космонавтики - це особливий день саме для Житомира. Хоч Житомир не є традиційним космічним містом, яке б мало розвинуту космічну промисловість, але у нас є те, що назавжди зробило нас космічним містом, - у нас народився Сергій Павлович Корольов», - підкреслила Дячук.

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Саката Тоічі розказав, що вже давно хотів побувати у житомирському музеї космонавтики.

«Я приїхав, бо сьогодні маю дуже гарну нагоду - саме у цей день відвідати Житомирський музей космонавтики імені Корольова. Для мене це дуже важлива подія, я дуже давно хотів побувати тут, адже Корольов - це людина, яка є батьком світового розвитку космонавтики. Японія і Україна мають тісну співпрацю саме у космічній сфері. Наприклад, запуск японського супутника українською ракетою. Тому я не маю жодних сумнівів, що така співпраця буде посилюватися надалі», - зазначив Саката Тоічі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі