Політика

Житомирський санаторій «Дениші» може оздоровлювати потерпілих І-ї категорії від аварії на ЧАЕС, - Развадовський

14 April 2014, 09:52

Комунальне підприємство «Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші» Житомирської обласної ради (у народі більш відоме як санаторій «Дениші») у поточному році може оздоровлювати потерпілих від аварії на Чорнобильській АЕС і І-ї категорії.

Таке письмове запевнення у відповідь на звернення народного депутат Віктора Развадовського надійшло від міністра соціальної політики України Людмили Денісової. Щоправда, це відбудеться «у випадку подання цінової пропозиції КП ЖОЛСЦРЗ «Дениші» на санаторно-курортне лікування громадян І-ї категорії та визнання її найбільш економічно вигідною». На підставі цього, відповідно до ст. 20 Закону України «Про здійснення державних закупівель» між міністерством та лікувальним закладом буде укладено відповідний договір.

До відома, у минулому році отримати санаторно-курортне лікування у санаторії «Дениші» мали змогу тільки потерпілі від Чорнобильської катастрофи ІІ-IV категорій. У той же час доволі часто потерпілі І-ї категорії внаслідок стану здоров'я та скрутного матеріального забезпечення просто відмовлялися від пільгових безоплатних путівок на санаторно-курортне лікування далеко від дому - в інших регіонах нашої країни. Відтак, із майже 10 тисяч (з яких біля 1,5 тис. ліквідатори аварії на ЧАЕС) у 2013 році у такий спосіб оздоровилося 2994 потерпілих І-ї категорії Житомирської області на суму 10,98 млн. грн. А на 2014 рік (відповідно до вимог постанови КМУ від 27.03.2013 № 261) заявки на санаторно-курортне лікування подали лише 3093 представники даної соціальної групи.

У випадку позитивного результату тендерних торгів у виграші виявляться як чорнобильці, так і лікувальна установа. А ще, через появу додаткових робочих місць, - люди і місцеві бюджети (додаткових коштів, яких вкрай потребують соціальні та інші проекти Житомирщини).

Прес-служба народного депутата України Віктора Развадовського

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі