Політика

Володимир Пехов: толока стає доброю традицією на Поліссі

14 April 2014, 11:15

За сприяння народного депутата України Володимира Пехова у поліських містах і селах вже третій рік поспіль відбувається толока. От і цього року 12 квітня представники більше 200 місцевих громад згуртовано вийшли прибирати вулиці, парки, облаштовувати території, прилеглі до багатоквартирних будинків, шкіл, дитячих садочків, ФАПів, будинків культури, церков, пам’ятників тощо. Серед них є громади, які вже брали участь у громадському прибиранні. Також є ті, які вперше пройнялися духом спільної праці. Загалом весняна толока зібрала більше 8000 тисяч жителів Овруцького, Олевського, Лугинського, Коростенського районів та міста Коростеня.

Громадська організація «Фонд Володимира Пехова» та народний депутат України Володимир Пехов забезпечили всіх учасників толоки необхідними матеріалами та знаряддями праці. Також за ініціативи Володимира Пехова цієї весни започатковано нову традицію – висадку алей. По 150 сортових саджанців бузку висаджено в Олевську та Овручі. 150 саджанців декоративної акації та великоплідної садової калини висаджено в Коростені. «Алеї прикрасять наші славні поліські міста, вони будуть не лише для мешканців міста, а й для прийдешніх поколінь», - зазначає Володимир Пехов. «Я хочу, щоб до нашого краю приїжджали туристи, адже поліські міста мають багату історію, цікаві пам’ятки, - наголошує парламентарій, - для розвитку туризму ми маємо зробити ці алеї привабливими й для них».

Володимир Пехов подякував усім небайдужим жителям Полісся, які приєдналися до толоки. «Саме толока допомагає місцевій громаді згуртуватися, - вважає Володимир Анатолійович, - це не лише сприяє благоустрою міст та сіл, а й об’єднує місцеві громади». Політик передав слова вдячності кожній людині, яка прибирала, ремонтувала, фарбувала, кожному керівнику підприємства, який допомагав матеріалами, кожному представнику місцевих органів влади, який активно долучився до організації та проведення толоки.

«Результати толоки показують, що Полісся може гордитися своєю згуртованістю та активною участю у суспільно-корисній роботі, адже цей край - наш спільний дім, місце, де всі ми живемо», - підкреслив народний депутат України.

Жителі с. Бехи впорядковують територію біля церкви

Громада с. Кирдани дружно облаштовує дитячий ігровий майданчик

Стужук Юлія допомагає Володимиру Пехову висаджувати молодий саджанець у Коростенському парку

Маленькі коростенці допомагають своїм батькам привести до ладу свій дитячий майданчик

Володимир Пехов та міський голова Володимир Москаленко висаджують саджанці у Коростенському парку

Оновлений спортивний майданчик Овруцької гімназії

Володимир Пехов, міський голова Валерій Шваб та голова районної ради Василь Налапій посадили в Овруцькому міському парку своє дерево

Жителям села Сушки погода не завадила згуртовано вийти на толоку і прибрати свою оселю

Громада села Путиловичі робить благородну справу – будує церкву

Путивлівські школярі зробили охайною територію навколо майбутньої церкви та отримали в подарунок солодощі

Володимир Пехов під час висадки бузкової алеї в Олевську

Навіть найменші жителі Олевська допомагають зробити кращим рідне місто

Прес-служба народного депутата України Володимира Пехова

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі