Місто

Рятувальники вчили житомирських школярів користуватися протигазами і гасити покришку

14 April 2014, 17:40

Як надати невідкладну допомогу, скористатися протигазом і навіть самотужки загасити пожежу, вчили учнів Житомирської загальноосвітньої школи № 35 у рамках щорічних навчань з цивільної оборони. За легендою, у шкільній їдальні сталося займання, тому люди мають оперативно залишити приміщення.

Евакуація зайняла трохи більше трьох хвилин. Учні та вчителі добре впоралися із поставленим завданням. Далі у планах - гасіння справжнього займання. Для цього підпалюють автомобільну покришку.

Щоб кожен міг відчути себе рятувальником, учням показують, як правильно тримати шланг, а також роз'яснюють технічні моменти. У чергу вишиковуються старшокласники, але впоратися зі струменем води непросто. Молодшим школярам пропонують посидіти у пожежній машині і дозволяють приміряти протигаз.

За словами інспектора сектору запобігання надзвичайних ситуацій Житомирського міськвідділу обласного УДСНС Євгена Кравченка, у всіх загальноосвітніх навчальних закладах Житомира навесні проводиться «День цивільного захисту».

«Це робиться для того, щоб діти не розгубилися в умовах надзвичайної ситуації, а могли відреагувати так, як має бути, не злякатися і знати, що робити», - розказує рятувальник.

Попри те, що практичні заняття з цивільного захисту у цій школі проводять вже шостий рік поспіль, учні у захваті.

Педагоги переконані - проводити такі заняття для дітей дуже важливо. Але все ж сподіваються, що використовувати на практиці отриманні знання учням не доведеться.

В рамках місячника з цивільного захисту та безпеки у квітні подібні навчання із залученням рятувальників проведуть у всіх загальноосвітніх школах Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі