Суспільство

Через курс долара і дорогий бензин у Житомирській області виникли проблеми з підвезенням дітей до шкіл

15 April 2014, 16:42

В редакцію Житомир.info надійшла скарга від читача про те, що в Черняхівському районі Житомирської області виникли проблеми з підвезення дітей до шкіл.

«У дітей забрали шкільний автобус, бо нема палива», - написав читач.

В управлінні освіти та науки Житомирської облдержадміністрації пояснили: виною всьому нестабільна економічна ситуація та небувало високий курс долара. В зв’язку з цим зриваються тендери на закупівлю палива для шкільних автобусів.

«Проблема з довезенням діток до шкіл виникла не тільки у нас, а й по всій Україні. Нині проходять тендери на закупівлю паливно-мастильних матеріалів для шкільних автобусів на наступний навчальний рік, а поки що використовуються залишки. У декого цих залишків не вистачає, то чекають результатів нових тендерів. Однак через підвищення цін на паливно-мастильні матеріали багато учасників тендерів, а також і їх переможці, просто відмовляються і розривають договір, на що, згідно з законом, мають право. І доводиться оголошувати новий тендер, а це трата часу. Але без тендеру бензин купити неможливо, хоча й гроші є, це незаконно», - пояснила Житомир.info головний спеціаліст управління освіти та науки облдержадміністрації Алла Фльора.

За її словами, не зважаючи на складну ситуацію, на місцях таки вдається викрутитися й підвозити школярів до навчальних закладів.

«Звичайно, ситуація досить складна, у районних відділах освіти не знають, як довозити дітей. Але вихід знаходять. У деяких селах сільгосппідприємства позичають бензин для підвезення дітей до шкіл. Там, де ходять рейсові автобуси, підписуються договори з перевізниками стосовно підвезення. В інших населених пунктах вдається домовитися з батьками та вийти із ситуації. Проблему вдалось вирішити, зокрема, і в Черняхівському районі, який, до речі, у нас найкращий в сфері освіти. Там була затримка день-два, але все врегулювали. Скажу також, що порівняно з іншими областями, у нас в цьому плані ситуація краща. Керівники районних відділів освіти нас запевнили, що до кінця навчального року зриву стосовно підвезення дітей не буде», - наголосила Фльора.

Вона також зазначила, що цьогоріч не закуповуватимуться нові шкільні автобуси, адже на це у бюджеті не передбачено жодної копійки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі