Місто

Перед 9 травня житомирським ветеранам планують роздати продукти чи гроші, по 50 грн. на кожного

16 April 2014, 15:36

У Житомирі сьогодні проживає 503 ветерана Великої Вітчизняної війни, перед 9 травня їм планують вручити грошову допомогу чи продуктові набори.

Про це під час засідання виконкому повідомила заступник начальника міського управління праці та соціального захисту населення Людмила Ліпінська.

«Рішення ще не прийняте, буде це грошова допомога чи продуктові набори, питання узгоджуються з радою ветеранів. Але з виділеної суми виходить приблизно по 50 грн. на ветерана», - зазначила Ліпінська.

Крім того, до 25 квітня планують обійти всіх житомирських ветеранів і з’ясувати, чи потрібна комусь адресна цільова допомога.

Начальник управління культури міської ради Лариса Харчук розповіла про фінансування Дня перемоги: близько 2-3 тис.грн. виділяють на квіти; 5-8 тис.грн. – на звукопідсилюючу апаратуру, яку беруть в оренду у приватної особи; близько 500 грн. коштуватиме святкова поліграфія. Салют, який є у плані заходів, фінансує Міноборони.

Під час обговорення Влад Пучич запропонував перейменувати День Перемоги в День вшанування пам’яті жертв другої світової, але Лариса Харчук нагадала, що подібні питання мають вирішуватися на державному рівні.

Член виконкому Костянтин Суський закликав не забувати про ситуацію в країні та можливість диверсій на День перемоги.

«Ви розумієте, що масштабне святкування в цей день – це подарунок для диверсантів та провокаторів», - сказав Суський.

Юлія Демчук запропонувала в пункті про демонстрацію патріотичних фільмів включити в перелік фільми про Степана Бандеру та про депортацію кримських татар. Цю пропозицію члени виконкому підтримали.

Після тривалого обговорення виконком прийняв рішення про відзначення Дня Перемоги у Житомирі зі змінами та доповненнями. Зокрема, вирішили викреслити з плану заплановані на 7 травня урочисті збори та святковий концерт в драмтеатрі, щоб не звозити ветеранів з районів в обласний центр.

За 5 годин роботи виконком розглянув 20 питань із 42 порядку денного.

Нагадаємо, що житомирські націоналісти звернулися до керівників міста та області з пропозицією заборонити 9 травня перекривати вулиці та вивішувати червоні прапори.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі