Події

У Житомирі рятувальники витягували цуценят, яких замурували комунальники

16 April 2014, 18:21

Минулу ніч мешканцям однієї з багатоповерхівок на Крошні у Житомирі так і не вдалося зімкнути очей через пронизливе собаче скавчання. За їх словами, від голоду пищали маленькі цуценята, матір яких напередодні замурували живцем комунальники під час ремонту теплотраси. Дарина Шемідько, яка мешкає у цьому будинку, розповідає: вдень 15 квітня сюди прийшло двоє чоловіків і сказали, що їм подзвонили з ЖЕКу, щоб вони замурували вузол теплотраси.

«Я їм говорю: там щенята маленькі, вони там пищать. А один з чоловіків мені на те сказав щось, типу: нехай вони здохнуть там, ніж будуть тут заважати. А я йому - ми ж люди, ми ж самі спати не можемо, але не можна так. А він сказав, що це їх робота», - розказує дівчина.

Місцеві мешканці кажуть: тут під землею, ближче до теплих труб, безпритульні чотирилапі зимували. Вони вільно могли виходити на поверхню, поки не поклали тут плиту. Усього під землею залишилося три дорослі собаки та двоє щенят. Витягти їх самотужки люди намагалися з вечора, але, усі спроби виявилися марними.

Вже вранці викликали захисників тварин та рятувальників. Ті одразу ж взялися за роботу - спустилися в шахту і почали смаколиками виманювати тварин. Втім, спершу і у них не виходило. Мама щенят лащилася, але не йшла. Тільки після того, як витягли цуценят, собака далася в руки. Щоб виманити решту собак, рятувальникам довелося розбити кладку. Зрозумівши, що шлях вільний, тварини попрямували до виходу.

Зазвичай, на такі виклики працівники рятувальної служби не виїжджають, але, кажуть, люди дуже просили, тому відгукнулися.

Врятовану маму і дев'ятеро цуценят волонтери завезуть у житомирський притулок. Кажуть, усіх собак взяти не зможуть - немає місця. Але сподіваються, що в майбутньому комунальники будуть обачнішими.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі