Політика

У житомирському штабі Руху опору вважають, що активність громадян може зупинити окупанта з сусідньої держави

16 April 2014, 19:42

 Лідер ВО «Батьківщина», кандидат в президенти Юлія Тимошенко оголосила про створення в Україні Національного руху опору у зв'язку з військовою агресією Росії проти нашої держави.

16 квітня на прес-конференції у Житомирі повідомили про створення місцевого штабу Руху опору і представили його керівників.

«Для того, щоб допомогти нашим військовим, нашим силовим структурам і ініційовано створення загальнодержавного, широкого руху опору. Ця організація є громадською, не політичною», - сказав голова Житомирської облради, керівники обласної організації ВО «Батьківщина» Віталій Француз.

Француз пояснив, що прес-конференція проходить в партійному офісі і він бере у ній участь лише тому, що «Батьківщина» запропонувала свої офіси та матеріально-технічну базу штабам Руху опору, які створюються по всій країні.

«В штабах мають працювати спеціалісти, військові люди із досвідом військової служби, участі в миротворчих операціях, в бойових діях, представники спеціальних підрозділів. Сьогодні створені підрозділи Національної гвардії, є військові підрозділи, але є відповідні вимоги до стану здоров’я, до вікового цензу для того, щоб призвати в регулярні армійські частини. Є багато людей, патріотів своєї держави, які хочуть допомогти і захистити», - сказав Віталій Француз і представив керівника обласного штабу Руху опору Сергія Островського.

Сергій Островський – генерал-лейтенант Збройних сил України. У лютому 2004 року був призначений командиром бригади в Іраку, яка брала участь в операціях США і союзників для знищення тероризму. У листопаді 2004 року був призначений командиром 8го армійського корпусу в Житомирі. З 2010 року був заступником командувача сухопутних військ України. Вийшов у відставку в 2011 році.

Островський наголосив, що основна задача Руху опору – організація допомоги органам влади та силовим структурам у забезпеченні відсічі агресії та сепаратизму.

Віталій Француз також представив присутнім журналістам члена обласного штабу Руху опору Артура Мінаєва.

«Полковник головного розвідуправління, мало хто про це знав і знає, хоча він депутат обласної ради», - підкреслив Француз.

Полковник запасу ГУР Міноборони розповів, що його батьки – етнічні росіяни, але все життя прожили на Україні і він теж вважає себе українцем.

«Ви знаєте, на якій стадії сьогодні знаходиться зовнішньополітична ситуація в нашій державі і я за власним покликанням сьогодні тут. Відчуваю в собі бажання, маю відповідні навички, уміння і хотів би це віддати на користь нашій Батьківщині. Не треба себе заспокоювати тим, що якось ця агресія мине, щось трапиться і хтось передумає. У нашого окупанта з сусідньої держави є чітка позиція, воєнна доктрина і зупинити його може тільки наша активність. Активність не тільки політичних діячів, фахових військових, але й усіх людей, які проживають на власній території, у нас немає іншого виходу, нам нікуди звідси йти», - наголосив Артур Мінаєв.

Житомирський штаб Руху опору почне діяти з 22 квітня. Місце розташування штабу: вулиця Михайлівська, 17 (1 поверх), телефон контакт-центру 42-23-32, з 9.00 до 21.00.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі