Культура

У Житомирській області конкурс дитячого малюнка виграла дівчина-самоучка

18 April 2014, 10:11

Переможниця обласного конкурсу дитячого малюнка Ольга Баланчук з Олевського району Житомирської області раніше не малювала і ніде не навчалася художньому мистецтву.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Конкурс дитячого малюнка «Кожному мила своя сторона» проводиться в Житомирській області вже всьоме. Він заснований у 2007 році з ініціативи заслуженого художника України Юрія Камишного та за підтримки облдержадміністрації. 

Лауреатами конкурсу стали 30 старшокласників із Баранівського, Бердичівського, Житомирського, Малинського, Народицького, Новоград-Волинського, Овруцького, Олевського, Радомишльського, Червоноармійського районів та Житомира.

Під час другого туру, який проходив впродовж 14-17 квітня у Житомирі, його учасники ознайомилися з житомирськими навчальними закладами, що готують фахівців за художніми спеціальностями. Вони побували у технологічному, будівельному коледжах, Житомирському коледжі культури і мистецтв ім. І.Огієнка та у Житомирському державному університеті ім. І.Франка.

За підтримки управління культури облдержадміністрації, міської ради, а також завдяки спонсорській допомозі лауреати конкурсу побували у музеї космонавтики, на художніх виставках, подивилися дві вистави в облмуздрамтеатрі, фільм у кінотеатрі, покаталися на роликах на роледромі, покуштували піцу у піцерії. Солодким призом для всіх учасників другого туру вже традиційно став великий торт «Кожному мила своя сторона» від Львівської майстерні шоколаду.

17 квітня у Житомирському обласному центрі туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді юних художників нагороджував відомий житомирський художник Юрій Камишний.

Переможницями у своїх вікових категоріях стали Іоанна Тучинська з м. Новограда-Волинського і Єлизавета Глибченко з м. Житомира.

Приз глядацьких симпатій отримали Анастасія Волошина з м. Баранівки та Вікторія Кирилюк з Народицького району.

А найвищу нагороду конкурсу – Гран-прі – виборола учениця 9 класу Поясківської загальноосвітньої школи Олевського району Ольга Баланчук. Оля зізналася, що ніколи раніше не малювала і не навчалася цьому. Просто одного разу взяла в руки олівець і намалювала портрет сестрички. Його побачили друзі, вчителі і порадили взяти участь у конкурсі.

Переможниця конкурсу Ольга Баланчук

З Юрієм Камишним

Фото прес-служби Житомирської облдержадміністрації

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі