Політика

У Житомирі лідер «Свободи» Олег Тягнибок розповідав про Схід, Крим та уникав запитань про Тимошенко

18 April 2014, 11:08

 17 квітня кандидат в президенти України, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок приїхав у Житомир.

Перед початком зустрічі, яка відбувалася в телецентрі, Тягнибок зазначив, що в Інтернеті поширюється інформація про використання «Свободою» адмінресурсу для організації зустрічі з лідером партії.

«Тягнибок буде проводити зустріч в Житомирі, а оскільки представник «Свободи» Сидір Кізін призначений головою Житомирської обласної адміністрації, то він використовує адміністративний ресурс нібито і заставляє під список людей приходити на зустріч. Ніби по установам пішла така вказівка. Розпочалася не просто президентська кампанія, а брудна політична боротьба. Якщо дійсно когось сюди силою привели під розписку, то можете вже піти по своїх справах», - запропонував Тягнибок та закликав повідомляти місцевим «свободівцям» про випадки адміністративного тиску та використання адмінресурсу.

Основною темою зустрічі була ситуація в Україні та зацікавленість Путіна і Москви у зриві президентських виборів.

«Звісно, тема виборів у нас не на першому місці, зараз основна проблема – це можлива військова агресія зі сторони Москви і як ми можемо навести лад в своїй державі, унеможлививши ті сепаратистські рухи, які ми сьогодні спостерігаємо на Сході України», - сказав лідер «Свободи».

Олег Тягнибок повідомив, що напередодні чотиристоронньої зустрічі у Женеві, яка відбулася 17 квітня, він звернувся до представників Європейського союзу та США.

«Я звернувся з вимогою не перетворити цю Женевську конференцію 2014 року на Мюнхенську конференцію 1938 року, коли країни європейської демократії фактично пішли на умови Гітлера, закрили очі на його агресію в сторону Чехословаччини і тоді Гітлер робив точно теж саме, що зараз робить Путін, почерк був аналогічний… В 38-му році за потуранням країн демократичної Європи це все завершилося повною окупацією Чехословаччини. Якщо не буде жорсткої реакції світу сьогодні і вони будуть іти на поступки Російській Федерації, то та сама історія може повторитися і завершиться це все окупацією Української держави, чого ми ні в якому випадку не повинні допустити», - наголосив Тягнибок.

Кандидат в президенти представив свою передвиборчу програму, акцентуючи увагу на скасуванні посад голів обласних та районних адміністрацій, виборності суддів та їх персональній відповідальність за незаконні рішення.

Під час виступу Тягнибок неодноразово критикував дніпропетровських десантників за «боягузтво і зрадництво» та розповідав про кримських військових, 80% з яких, за його словами – контрактники, які мешкають у Криму і тому вони здали частини без бою.

«Основна проблема Криму була в тому, що він жив своїм життям. Крим ніколи не дихав тим самим повітрям, яким дихає Україна. Це так, як в родині, коли є багато дітей і ти їх виховуєш, але комусь одному дозволяєш більше, потакаєш. І ви знаєте, що рано чи пізно з тою дитиною будуть проблеми: якщо не сяде на шию, то будуть проблеми з сусідами, з міліцією. Так само і в державі», - пояснив Тягнибок та нагадав про постійну антиукраїнську пропаганду, яка велася в Криму і ніхто цьому не суперечив.

Лідер «Свободи» відмовився відповідати на провокаційне запитання щодо ролі Юлії Тимошенко в «гальмуванні» протистояння сепаратистам на Сході України.

«Ви, будь ласка, не гнівайтеся, я не відповім на це запитання не через те, що мені немає вам що сказати, мені вам є дуже багато що сказати, але зрозумійте мене правильно: я не хочу зараз критикувати ті політичні партії чи тих політиків, з якими я особисто і «Свобода» протягом трьох місяців пліч-о-пліч днювали і ночували на Майдані і боролися проти режиму Януковича. І навіть якщо хтось з цих політиків сьогодні собі дозволяє нечесну гру проти «Свободи», як таємно так і відкрито, то це не значить, що ми будемо давати здачі, ми утримаємося від критики», - сказав Тягнибок, чим викликав аплодисменти присутніх. 

Наприкінці зустрічі з житомирянами Олег Тягнибок наголосив, що він за дострокові парламентські вибори, які треба провести після президентських.

«Дивлячись, як зараз іде голосування у парламенті, моя позиція є кардинальною: після президентських виборів мають бути оголошені дострокові парламентські вибори», - заявив лідер «Свободи» та пообіцяв за час виборчої компанії ще декілька разів приїхати у Житомир.

З 18.00 біля телецентру почали збиратися прихильники «Свободи»

О 18.30 приїхав Олег Тягнибок

Перед входом у залу - прапорці та партійні газети

Зала напівпорожня, але за кілька хвилин майже всі місця будуть зайняті

Вів прес-конференцію голова міської парторганізації Віктор Брокарєв

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі