Місто

У житомирських супермаркетах молодь провела флешмоби «Російські товари вбивають»

22 April 2014, 10:15

У суботу, 19 квітня, в рамках кампанії «Не купуй російське!» активісти Громадянського руху «Відсіч» та волонтери кампанії провели в супермаркетах Житомира символічні флешмоби «Російські товари вбивають», під час яких закликали жителів міста бойкотувати товари та послуги російського виробництва.

Про це повідомляють організатори флешмобів.

У заздалегідь обумовлений час активісти разом падали на підлогу супермаркету, тримаючи в руках плакати з гаслами «Не підтримуй війну», «46 - код окупанта», «Російське купив - війну оплатив», «Російське вбиває», а також роздруківки з зображенням штрих-коду російських виробників і безпосередньо товари російського виробництва.

Активісти Громадянського руху «Відсіч» та волонтери провели флешмоби «Російське вбиває» у чотирьох супермаркетах міста: «Вопак» (вул. Київська), «Караван» (ТРЦ Глобал), «Сільпо», що біля ринку, і «ЕКО-маркет».  

Загалом у більшості супермаркетах дії активістів викликали підтримку, проте не минулося і без неприємних ексцесів. «У супермаркетах «Сільпо» і «Вопак», охорона проявляла некомпетентну поведінку, що часто суперечила законним України», - відзначають організатори.

Вони зауважують, що бойкот російських товарів набирає популярність, оскільки майже всі покупці супермаркету, незалежно від точки зору, були інформовані про те, що таке бойкот і чому не слід купувати російські товари. Певною особливістю флешмобу стало те, що брали участь у його проведенні також батьки волонтерів, які активно підтримують своїх дітей і всією сім'єю відмовляються від російських товарів. Батьки особливо переконливо пояснювали деяким відвідувачам, які мають протилежну точку зору (хоча зустрілося їх всього декілька), за що вони виступають.

Мета таких акцій - проінформувати українського покупця, що наші гроші, витрачені на російські товари, можуть і будуть використані Кремлем на війну проти України і окупацію наших територій.

«Бойкот російських товарів, крім економічного впливу, продемонструє ворогові нашу єдність (так як кампанія проходить у південних , центральних, західних і північних регіонах України ), посприяє впровадженню санкцій проти Росії з боку світової спільноти, а також підтримає економіку нашої країни», - відзначають організатор флешмобів.

Кампанія «Не купуй російське!» продовжує поширюватися по містах України. Флешмоби та інші заходи, крім Житомира, пройшли також в Одесі, Миколаєві, Херсоні, Кіровограді, Вінниці, Полтаві,  Дніпропетровську, Черкасах, Сумах, Білій Церкві, Львові та Києві.

Фото організаторів

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі