Суспільство

На Великдень жінка на приватному літаку патрулювала кордони Житомирської області

22 April 2014, 16:06

Державний кордон на ділянці Житомирського прикордонного загону патрулюють приватні літаки.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Для здійснення моніторингу державного кордону окрім патрульної авіації Державної прикордонної служби України також активно залучаються і представники авіаційних організацій та власники приватних повітряних суден. Небайдужі громадяни, серед яких президент Всеукраїнської авіаційної асоціації «АОПА-Україна» Юрій Яковлев, генеральний директор групи компаній «РТМ-Україна» Олег Невельчук з власної ініціативи звернулись до Адміністрації Державної прикордонної служби України  для надання допомоги.

«На сьогодні виконання заходів щодо моніторингу державного кордону виконують 4 легкі літаки марки «Аеропракт» та вертоліт марки «Robinson». Починаючи з 5 квітня 2014 року залученими в охороні державного кордону пілотами на власних повітряних суднах вже було виконано 6 польотних завдань та оглянуто майже півтори тисячі кілометрів державного кордону  загальним нальотом майже 18 годин», - поінформували в Держприкордонній службі.

Вильоти для здійснення моніторингу державного кордону представниками цивільної авіації виконуються навіть незважаючи на вихідні та святкові дні. Так наприклад, 20 квітня на Великдень літаком типу «Аеропракт-22», за штурвалом якого виконувала завдання жінка – пілот здійснено польотне завдання та оглянуто 250 кілометрів кордону на ділянці Житомирського прикордонного загону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі